Open dag politie

Zaterdag 3 november

Oss/Schijndel, 02-11-2007 o De politie in Oss en Schijndel houden op zaterdag 3 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur een open dag in hun politiebureau. Iedereen is van harte welkom om de vernieuwde bureaus eens van binnen te komen bekijken.

Activiteiten in het politiebureau Oss

Middels een rondleiding krijg je informatie over politiewerk. Je kunt zelfs een kijkje nemen in een echte cel en een politiebriefing bijwonen. Daarnaast is er uitleg over drugs, sporen als dacty/DNA en de ademanalyse. In de kantine staat een drankje klaar.

Nog nooit op een politiemotor gezeten? Dit is je kans en hiervan worden fotos gemaakt. De opbrengst gaat naar een goed doel. Natuurlijk zijn er op de binnenplaats nog meer politievoertuigen te bezichtigen. Veilig Verkeer Nederland komt met een kantelauto, waarmee een aanrijding over de kop wordt gesimuleerd. Tevens geven zij informatie over de dode hoek; in een vrachtwagen kun je als chauffeur precies ervaren wanneer andere weggebruikers niet zichtbaar zijn in de buitenspiegels.

Activiteiten in het politiebureau Schijndel
Op de binnenplaats staan opvallende politievoertuigen en een brommer-rollentestbank. Er is een springkussen voor de kinderen en er vinden demonstraties met een politiehond en speurhond plaats. In de schietruimte is een schietdocent aanwezig die uitleg geeft over schieten.

Binnen kunnen de bezoekers rondwandelen in de benedenruimte van het nieuwe bureau, waar tevens een stand staat van de afdeling Werving & Selectie van de politie Brabant-Noord.