Waterschap Rivierenland

Opening en Open Huis zuivering voor Schelluinen en omgeving

Op zaterdag 3 november is het open huis op de vernieuwde en vergrote rioolzuiveringsinstallatie bij Schelluinen. Kinderen en volwassenen zijn welkom. U krijgt een rondleiding, waarbij u met eigen ogen kunt zien hoe van vies afvalwater weer schoon water wordt gemaakt. U kunt er ook films over water bekijken en er is van alles te doen voor de kinderen. De koffie staat klaar tussen 10.00 en 16.00 uur. U vindt de zuiveringsinstallatie aan de Banneweg 30, net buiten het dorp Schelluinen.

Leuk voor het hele gezin

Een bezoekje aan een zuiveringsinstallatie is leuk voor het hele gezin. U hoeft beslist geen technische kennis te bezitten. Ervaren rondleiders nemen u mee over de installatie en vertellen op duidelijke wijze hoe een en ander in zijn werk gaat. Ook voor kinderen is het duidelijk!
Verder kunt u filmpjes over water bekijken en is er een springkussen en ballenbak voor kinderen. De koffie en het glaasje fris staan klaar.

Laat uw vijverwater testen

De open dag is een unieke kans om de kwaliteit van het water in uw vijver gratis te laten onderzoeken in het officieel erkende laboratorium van Waterschap Rivierenland. Als u een vijver heeft, neem dan wat vijverwater mee in bijvoorbeeld een jampotje. Binnen een week krijgt u een rapport thuisgestuurd.

Groter en beter

De zuiveringsinstallatie te Schelluinen maakt het rioolwater schoon van het westelijk deel van de stad Gorinchem, en van Schelluinen, Boven-Hardinxveld, Giessenburg, Hoornaar, Hoogblokland en Arkel. De installatie is onlangs flink vernieuwd en uitgebreid, en is nu in staat om het afvalwater van 95.000 personen goed te zuiveren. Dankzij de uitbreiding gaat er nu nóg schoner water naar de Merwede.

Officieel geopend

Een dag eerder, op vrijdag 2 november, wordt de zuiveringsinstallatie officieel in bedrijf gesteld door dijkgraaf Kok in samenwerking met de burgemeesters van de aangesloten gemeenten.