Gemeente Leeuwarden

Cultureel en culinair kookspektakel in Zorgcentrum Greunshiem

Zorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden is zaterdag 3 november het toneel van een waar kookspektakel. Deze dag is de eerste uit een serie van zeven waarbij bewoners van de Schepenbuurt en de Wielenpôlle letterlijk kunnen proeven van andere culturen. In de maanden november tot en met februari 2008 worden de workshops georganiseerd waarbij onder meer Libanese, Irakese en Surinaamse gerechten samen worden bereid en opgegeten.

De bereide recepten worden gebundeld en uitgegeven in een multicultureel kookboek. Daarnaast kunnen alle bewoners, los van de workshops, hun originele of bijzondere recepten insturen. Tijdens een slotfeest in maart wordt het boek gepresenteerd.

Culturele en culinaire fijnproevers uit de Schepenbuurt en de Wielenpôlle kunnen zich opgeven bij Greetje Koornstra, Zorgcentrum Greunshiem, Tjotterstraat 16.

Deelname is gratis.

Het Kookspektakel wordt mogelijk gemaakt door de wijkbewoners, project DOEN!, Stins en het Stichting Welzijn Leeuwarden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 233 40 02 of met Marike Kooistra van het SWL, 06-2514 3189.