CDA

1006) 02 november 2007 - Persbericht - MADD (Make A Difference Day)

Minister-president Balkenende, ministers Van der Hoeven, Donner, Verhagen, Verburg, Klink en Hirsch Ballin, staatssecretarissen De Jager en Van Bijsterveldt, fractievoorzitter Van Geel, tal van Tweede Kamerleden en partijvoorzitter van Heeswijk volop actief bij vrijwilligersprojecten.

De CDA-top is zaterdag 3 november a.s. volop actief tijdens MADD: ,Make a Difference Day. Minister-president Balkenende en acht andere CDA-bewindspersonen, fractievoorzitter Pieter van Geel en tal van kamerleden, en partijvoorzitter Peter van Heeswijk nemen die dag deel aan vrijwilligersprojecten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Assen, Gouda , Den Haag en Deventer.

Het CDA heeft in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Deventer, Maastricht, Eindhoven en Groningen als partner voor de Stichting Present gekozen. Deze stichting werkt met een aanbodgerichte methode voor vrijwilligerswerk. Een groep vrijwilligers geeft eerst aan wat ze wil doen en wanneer. Present zoekt daar vervolgens aan afgebakend project bij. Deze werkwijze sluit aan bij het profiel van de moderne vrijwilliger die zelf de regie wil houden over zijn beschikbare tijd.

Activiteiten CDA-prominenten De activiteiten waaraan de CDA-bewindspersonen deelnemen zijn zeer verschillend.

Premier Balkenende verricht samen met onder meer de Rotterdamse CDA-wethouder Leonard Geluk onderhoudswerkzaamheden aan speeltuin de Molenhoek in Rotterdam.

Minister Ernst Hirsch Ballin, fractievoorzitter Pieter van Geel, partijvoorzitter Peter van Heeswijk en de Tweede Kamerleden Corien Jonker en Elly Blanksma bezoeken krachtwijk Woensel-West waar onder meer het Inloophuis wordt geschilderd..

Minister Maxime Verhagen en Tweede Kamerlid Jan Mastwijk werken mee aan het landschapsonderhoud op het Balloerveld.

Minister Maria van der Hoeven en de Tweede Kamerleden Frans de Neree tot Babberich en Madeleine van Toorenburg zetten zich in Maastricht in verpleeghuis de Zeven Bronnen in voor ouderen.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager en Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma zullen samen met lokale politici opknapwerkzaamheden verrichten aan woningen in het kader van begeleid zelfstandig wonen voor chronisch harddrugsverslaafden in Amsterdam-Zuidoost.

Minister Gerda Verburg knapt samen met Tweede Kamerlid Ad Koppejan in Utrecht-Overvecht een woning en de tuin op van een gezin dat in de problemen is geraakt.

Minister Piet Hein Donner en Tweede Kamerlid Jan Jacob van Dijk nemen in Amersfoort deel aan een project van de Stichting Welzijn Amersfoort en het Leger des Heils.

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum maakt samen met lokale CDA-politici de tuin en de schuur toegankelijk voor een scootmobiel van een oudere inwoner van Deventer.

Minister Ab Klink is in Gouda actief bij de Stichting Hulphond.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt loopt een maatschappelijke stage in Den Haag.

In een groot aantal steden worden de landelijke CDA-politici geassisteerd door lokale CDA-bestuurders en âpolitici.

Bijgaand treft u een overzicht aan van de lokaties en de tijdstippen waarop de CDA-bewindspersonen en âkamerleden actief zijn.