Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Ouderbetrokkenheid geïntensiveerd

2 november 2007

-

Ouderbetrokkenheid speelt een belangrijke rol in het onderwijsprogramma `Kansen voor Kinderen'. Op verzoek van de stadsdeelraad wordt de inzet van het stadsdeel geïntensiveerd.

Vormgeven van ouderbetrokkenheid is primair de verantwoordelijkheid van scholen en ouders. Het stadsdeel kan waar nodig een handje helpen. Het Dagelijks Bestuur wil tot 2011 jaarlijks een bedrag van 20.000 euro extra toevoegen aan het al bestaande budget voor ouderbetrokkenheid. Om de ouderbetrokkenheid te vergroten worden de volgende acties ingezet:

* Via door het stadsdeel gefinancierde oudercontactpersonen worden moeilijk bereikbare ouders betrokken bij speciale activiteiten;
* Actieve ouders krijgen ondersteuning bij concreet meebeslissen, bij informatie over hun positie en wettelijk vastgelegde inspraakmogelijkheden;

* Het stadsdeel kan trainingen meefinancieren voor leerkrachten om de kwaliteit van de oudergesprekken te verbeteren;
* Scholen kunnen een financiële bijdrage krijgen om de communicatie met de ouders via de schoolgids te optimaliseren.
* Het stadsdeel gaat met de oudercontactpersonen jaarlijks een aantal thematische voorlichtingsacties organiseren (voeding, zwemmen, bedtijden, leerplicht, schoolkeuze etc).
* Op termijn gaat het OuderKindCentrum meer diensten aanbieden op de scholen.

De inhoudelijke en financiële voorstellen tot intensivering van de ouderbetrokkenheid in De Baarsjes wordt op 13 november 2007 in de raadscommissie Onderwijs besproken en in de stadsdeelraad op 27 november.