Gemeente Bergeijk

Steun en hulp voor mantelzorgers! 2-11-2007

Waar kunnen zij terecht en wat kunnen zij verwachten.

De mogelijkheden om de lijdensdruk van de mantelzorger bij het proces van dementie van een partner en/of familielid te verlichten door het bieden van steun. Dat is het thema dat Carolien van der Heijden donderdag 8 november zal behandelen in het Alzheimercafé, (Locatie: Ontmoetingscentrum De Eikenburg, Eikenburg 10 te Eersel). Carolien van der Heijden is verbonden aan Steunpunt Mantelzorg en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven. Zij zal informatie geven over de verschillende vormen van ondersteuning bij het proces van dementie, zoals hulp in- en buitenshuis, ondersteuning aan de partner en tijdelijke ontlasting in de vorm van "respijtzorg".

Het Alzheimercafe is een ontmoetingsplaats voor dementerenden en hun partner, familie en andere betrokkenen die in een ontspannen sfeer kunnen ingaan op de problemen die zich bij een dementieproces voordoen en de vragen die dit oproept. Het café vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats in Eersel in ontmoetingscentrum De Eikenburg.

Het programma begint om 19.00 uur met inloop en koffie, vanaf 19.30 uur start van een interview over een onderwerp aangaande dementie met daarna gelegenheid tot uitwisseling en vragen. De avond is om ongeveer 21.30 uur afgelopen.