Gemeente Bergeijk

Ton Driessen per 1 november Commandant Brandweer Bergeijk

2-11-2007

Per 1 november verlaat Andy van Schaik zijn post als commandant van het Bergeijkse brandweerkorps. Hij zal deze rol in Cranendonck en Heeze-Leende gaan vervullen. Ton Driessen, de huidige commandant van Brandweer Waalre volgt hem op. Hij houdt zijn functie als commandant Waalre daarbij aan. "Een dubbele functie dus ", aldus Driessen, "wat niet betekent dat ik het commandantschap Bergeijk er even bij ga doen. We gaan zo snel mogelijk zorgen voor extra steun en extra handen. Door een verschuiving van taken is deze dubbele functie goed uitvoerbaar".

Ton is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Valkenswaard, samen met zijn van oorsprong Bergeijkse vrouw. Naast een baan bij ASML, ging hij in 1984 bij de vrijwillige brandweer van Valkenswaard. Het waren de dynamiek en het onvoorspelbare die hem hierin aantrokken. Hij volgde een opleidingstraject wat hij in 1998 afsloot met het diploma Hoofdbrandmeester. In juni 2003 gaf hij zijn baan in het bedrijfsleven op om zich volledig op de brandweer te richten: hij werd commandant Brandweer Waalre, op basis van detachering vanuit de Veiligheidsregio. Per 1 november begint hij, met dezelfde constructie, in Bergeijk.

Ton is er naar eigen zeggen "zeer hartelijk ontvangen" in het korps. Hij is dan ook geen onbekende in Bergeijk: door de huisvesting van het clusterbureau brandweer Bergeijk - Valkenswaard - Waalre is hij al een tijdje werkzaam in het gemeentehuis van Bergeijk.

"Mijn eerste aandachtspunt gaat uit naar de communicatie van en naar het korps. Daarnaast ga ik me bezighouden met het verder doorontwikkelen van brandweer Bergeijk en Waalre. Dit doe ik met mijn Valkenswaardse collega Gerard Kors. Ik heb er in ieder geval veel zin in", besluit Driessen.