Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 03-11-2007

Dode bij verkeersongeval
COEVORDEN Bij een eenzijdig verkeersongeval op het Stieltjeskanaal in Coevorden bij het viaduct met de Rondweg is zaterdagmorgen rond 06.30 uur een 28 jr. inwoner van Coevorden om het leven gekomen. De man raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed met hoge snelheid tegen het viaduct. Hij overleed ter plaatse. (07-191228)

Vijf verdachten vast na overval Dommersweg
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in oktober vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval aan de Dommersweg in Nieuw Amsterdam. De twee bewoners werden op 19 februari 2007 rond halfacht s ochtends overvallen in hun woning aan de Dommersweg. Het onderzoeksteam verwacht binnenkort een zesde verdachte in deze zaak aan te houden. De aanhoudingen zijn verricht op 9, 23 en 25 oktober. Alle verdachten zitten nog vast. Het onderzoek is in volle gang. Het team is samengesteld uit rechercheurs van het district Zuid-Oost Drenthe en medewerkers van de Noordelijke Recherche Eenheid. (07-114706)

Auto uitgebrand
ASSEN Op de afrit Assen Noord van de A-28 brandde vrijdagavond de personenauto van een 26 jr. inwoner van Drachten uit. De man nam de afrit te snel en vloog in een bocht van de weg. Hij ramde een verkeersbord en kwam in de berm tot stilstand. Hier vloog de auto in brand en brandde vervolgens helemaal uit. De brandweer bluste en de auto is afgesleept. (07-191098)

Naar ziekenhuis
GIETEN Een 67 jr. vrouw uit Gieten is vrijdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw was betrokken bij een verkeersongeval op de kruising van De Weegbree met de Kerspelstraat in Gieten. Zij fietste daar en een 80 jr. automobilist uit Gieten verleende haar geen voorrang. De verwondingen van de vrouw vielen mee. (07-191006)

Alcohol in het verkeer
SCHOONOORD Op de Slenerweg in Schoonoord hield de politie vrijdagavond een 39 jr. man uit Sleen aan. Hij bestuurde een auto terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft en bovendien de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd is. Omdat de man ook nog eens gedronken had (1,75 promille) hield de politie hem aan. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De auto is in beslag genomen. (07-191097)

EMMEN Op de Weerdingerstraat in Emmen hield de politie vrijdagavond een 25 jr. beginnend bestuurder uit Nieuw Amsterdam aan. De man reed met een alcoholgehalte van 0,3 promille in een auto. Door betaling van een boete van 220,- kan hij verdere strafvervolging voorkomen.

Op de Dordsestraat in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34 jr. automobilist uit Coevorden aan. Een medeweggebruiker attendeerde de politie op het vreemde rijgedrag van deze man. De man had gedronken (1,5 promille). Reden voor de politie om het rijbewijs van de man in te vorderen.

ASSEN De politie vorderde in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs in van een 30 jr. automobilist uit Assen. De man reed over de Rolderstraat in zijn woonplaats terwijl hij gedronken had. De politie hield hem aan en stelde op het politiebureau via ademanalyse een alcoholgehalte vast van 1.4 promille. En omdat bij een alcoholgehalte van 1,3 promille of meer het rijbewijs standaard wordt ingevorderd, gebeurde dat bij deze man ook.

Op de Beek in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40 jr. automobilist uit die plaats aan. De man reed met een alcoholgehalte van 1,2 promille in een auto.

MEPPEL Een 19 jr. inwoner van Staphorst is voorlopig ook zijn rijbewijs kwijt. Hij reed in de nacht van vrijdag op zaterdag als beginnend bestuurder met een alcoholgehalte van 1 promille in een auto over het Prinsenplein in Meppel. Bij beginnend bestuurders ligt de grens voor invordering van het rijbewijs bij 0,8 promille.

Verdacht van mishandeling
HOOGEVEEN Op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 15 jr. jongen uit die plaats aan. Hij was betrokken bij een vechtpartij. Een andere jongen die in 1e instantie ook is aangehouden bleek niets met de zaak te maken te hebben. Toen dit duidelijk was is hij weer in vrijheid gesteld. Een 17 jr. jongen uit Hoogeveen deed aangifte van mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. (07-191177)

Boete voor bezit softdrugs
ASSEN Een 29 jr. inwoner van Assen kreeg vrijdagavond een boete van 100,- voor het in bezit hebben van zes zakjes weet. De man zat als passagier in een auto die op de Oude Molenstraat in Assen door de politie werd gecontroleerd. De aanleiding voor deze controle was een melding dat er mogelijk vanuit deze auto drugs werden verkocht. De verdachte is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De softdrugs zijn in beslag genomen. (07-191114)

Brand bij kanoverhuurbedrijf Stieltjeskanaal opgelost

COEVORDEN - De politie heeft met de aanhouding van twee verdachten de brandstichting bij het kanoverhuurbedrijf aan het Stieltjeskanaal in Coevorden opgelost en een vernieling bij een tankstation. De brand woedde in de nacht van zaterdag 25 augustus op zondag 26 augustus 2007. De geschatte schade van de brand bij het kanobedrijf en de vernielingen bij het tankstation bedraagt 12.000,-.

Motief

De twee verdachten, een 17-jarige en een 20-jarige jongen uit Coevorden, zijn eind september aangehouden. Beiden hebben de brandstichting inmiddels bekend. Het is niet duidelijk waar de rode kanos zijn gebleven die als vermist werden opgegeven. Mogelijk zijn deze door de brand vernield. De jongens verklaarden dat spanning en vooral verveling het motief voor de brand waren. Omdat één van de verdachten minderjarig is, gaat hij gaat naar het casusoverleg. Dit is een overleg tussen Justitie, de Raad van de Kinderbescherming, Jeugdreclassering en de Politie. In dit overleg wordt niet alleen gekeken naar alle politiecontacten van de minderjarige, maar ook die van zijn omgeving. Gezamenlijk willen we een beter beeld van de jongere krijgen en dus kijken we ook naar de leefomstandigheden. Justitie zal uiteindelijk een straf uitspreken. De andere verdachte is meerderjarig. Hij is kort geleden voorgeleid voor de Rechter Commissaris en is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Ook tankstation vernield

Tijdens het onderzoek kwam een tweede zaak aan het licht. Het gaat om vernielingen die zijn gepleegd bij een tankstation aan de Euregioweg in Coevorden. Beide verdachten hebben de vernielingen samen met een 17-jarige jongen uit Coevorden gepleegd. Ook deze minderjarige verdachte gaat naar het casusoverleg. De politie kwam de verdachten op het spoor mede dankzij tips van getuigen.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.