Ingezonden persbericht


Nederlandse fans komen Captain Kirk te hulp

Een groep Nederlandse fans is een onverwacht succesvolle petitie gestart voor Star Trek acteur William Shatner. De beroemde vertolker van Captain James T. Kirk is de grote afwezige op de titelrol voor de nieuwe Star Trek film, die volgend jaar in de bioscoop zal verschijnen. Vorige week meldde Shatner hier zeer teleurgesteld over te zijn, temeer daar zijn collega Leonard Nimoy, beter bekend als 'Spock', wel in de film zal verschijnen.

De 76-jarige Shatner zegt met regisseur JJ Abrams een aantal gesprekken te hebben gevoerd over een rol in de film, maar daar is voorlopig niets uit gekomen. Kirk stierf in de Star Trek film Generations uit 1994. Maar volgens Shatner is het simpel: 'Het is science fiction. Daarin kun je nooit echt sterven.' Spock werd in een van de eerdere films ook uit de dood terug gehaald.

Op www.wewantkirk.com kunnen fans hun ongenoegen over het gemis van Shatner uiten. Zonder enige vorm van PR hebben in de twee dagen dat de site online is al meer dan 1.000 mensen uit 24 verschillende landen de petitie ondertekend. De lijst wordt door de makers gezien als een pressiemiddel richting Abrams, die momenteel ook de populaire serie Lost produceert.

William Shatner is ondanks zijn leeftijd nog zeer actief. Hij is momenteel een van de hoofdrolspelers in de zeer populaire Amerikaanse advocatenserie Boston Legal. Voor zijn rol als 'Denny Crane' ontving hij recentelijk een Emmy en een Golden Globe award.

----------

Noot voor de redactie,