Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurders aangehouden

Regionaal, 03-11-2007 o Vrijdagavond en nacht hield de politie op verschillende plaatsen in de regio bestuurders aan die ruim boven de toegestane hoeveelheid alcoholgrens zaten.

Geldermalsen

Op de Tunnelweg in Geldermalsen zag de politie een bestuurder te hard rijden. Vervolgens reageerde hij niet op het stopteken. Pas toen hij werd ingehaald door de politie, zette de automobilist, een 41-jarige man uit Rhenoy, zijn auto aan de kant. Bij een ademanalyseonderzoek bleek dat hij ruim boven het toegestane maximum zat. Waar wettelijk 220 ug/l is toegestaan, blies deze verdachte 750 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Omdat dit de tweede alcholovertreding was binnen vijf jaar, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Culemborg

Tijdens surveillance op de N320 in Culemborg werd een 27-jarige bestuurster uit Almere gecontroleerd. Haar auto bleek geen geldige APK meer te hebben. Daarvoor kreeg ze een proces-verbaal. Omdat zij bij een blaastest een F-indicatie blies, werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyseonderzoek. Daaruit bleek dat ze ruim boven de limiet van een beginnend bestuurder (95 ug/l) zat. Ze blies namelijk 540 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 7 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook heeft de politie een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurster te onderzoeken.

Wijchen

Ook in Wijchen werd een beginnend bestuurder aangehouden met teveel drank op. De politie kreeg een melding dat er bij een café in het centrum zou worden gevochten. Toen de politie bij het café kwam, zagen ze een auto hard wegrijden. De bestuurder zette op de Sterrebosweg zijn auto aan de kant en werkte mee aan een blaastest. Omdat hij een F blies werd hij overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyseonderzoek. Daaruit bleek dat hij de limiet van 95 ug/l ruim had overschreden. Hij blies 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Ook voor hem heeft de politie een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om zijn rijvaardigheid te onderzoeken. De verdachte verklaarde dat hij een vriend te hulp wilde schieten die ruzie had in het café. De uitbater vertelde later dat er een klein opstootje was geweest, maar geen vechtpartij.

Groesbeek

Op de Sint Antoniusweg in Groesbeek werd een 38-jarige man uit Duitsland aangehouden. Bij ademanalyse op het politiebureau blies hij 470 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Tiel

Op het parkeerteerein Bleekveld controleerden politieagenten een 24-jarige bestuurder uit Tiel. Hij werd aangehouden nadat hij bij een blaastest een F blies. Bij ademanalyse op het bureau blies hij 685 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De politie heeft een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om zijn rijvaardigheid te laten onderzoeken.

(11)