Politie Haaglanden

persberichten 3 november

Haaglanden, 03-11-2007

In vijf minuten 2 punten rijbewijs kwijt
Den Haag - Een motoragent zag zaterdag 2 november om 00.20 uur een auto met 147 km/uur over de A4 rijden. Op de Theresiastraat hield hij de bestuurder staande en nam een alcoholtest af. Hij blies 435 ugl. De automobilist bleek een 25-jarige Delftenaar die beginnend bestuurder is. Voor beide zaken wordt er een punt van zijn puntenrijbewijs afgetrokken, wat inhoudt dat hij in vijf minuten twee van de drie punten van zijn puntenrijbewijs kwijt was.

Automobilist gewond bij ongeval
Den Haag - Een 28-jarige automobilist uit Zoetermeer raakte vrijdagavond 2 november om 22.10 uur gewond bij een aanrijding op het Schenkviaduct. Hij reed achter op een auto die stilstond voor het rode verkeerslicht. Daarbij liep de Zoetermeer letsel op aan zijn nek. De brandweer knipte zijn auto open en de ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Vechtpartij in bar
Den Haag - De politie moest zaterdag 3 november om 01.30 uur naar een café aan de Fahrenheitstraat waar een vechtpartij bezig was. Toen de agenten arriveerden, lag er een 53-jarige man uit Den Haag bewusteloos op de grond. Hij was bij vechtpartij buiten westen geslagen. De andere vechtersbaas, een 58-jarige Hagenaar werd aangehouden. Het slachtoffer mocht na een nacht in het ziekenhuis weer naar huis. De politie onderzoekt de toedracht van de zaak.

1500 aan openstaande boetes
Den Haag - Surveillerende agenten controleerden zaterdag 3 november om
01.20 uur een automobilist op de Schapenlaan. De 35-jarige Hagenaar bleek nog een aantal boetes open te hebben staan. Op het bureau bleek dat het om een aanzienlijk bedrag ging. De man betaalde de 1.581,52 en mocht daarna weer naar huis.

Verdachte steekpartij vast
Den Haag - Agenten hielden zaterdag 3 november om 15.30 uur op de Wellingtonstraat een 19-jarige Hagenaar aan als verdachte van een steekpartij. Een groepje vrienden wachtte op de tram op het Jacob Jordeansplein toen de verdachte hun uitdaagde te vechten. Bij de commotie die hierop ontstond, liep een 18-jarige jongen uit Den Haag een steekwond aan zijn hand op. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken automobilist
Den Haag - Agenten zagen zaterdag 3 november om 03.00 uur een automobilist op de Laan tegen muur aanrijden. De bestuurder stopte niet en reed door de Jan Hendrikstraat op. Daar zagen de agenten dat de man slingerend over de rijbaan reed. Ze gaven hem een stopteken en namen de man een blaastest af. De 21-jarige Hagenaar blies 615 ugl. De man was echter zeer recalcitrant, beledigde de agenten en maakte slaande bewegingen in hun richting. Daarop hebbend de agenten geboeid en werd hij ingesloten op Bureau Hoefkade.

Winkeltje in de tas
Leidschendam-Voorburg Politieagenten hielden vrijdag 2 november om 15.20 uur een 23-jarige Leidschendammer aan op verdenking van winkeldiefstal. De man nam bij een winkel aan het Eglantierhof een aantal goederen mee en ging er op een fiets vandoor. Volgens de beveiliging had de man zijn buit in een rugzak verstopt. Agenten zagen de man met rugzak fietsen en hielden hem aan.

Twee doden bij schietincident Monster
Monster Politiepersoneel kreeg vrijdagmiddag 2 november om 14.30 uur melding van een schietpartij nabij een woning aan het Ruysdael. Ter plaatse troffen zij twee zwaar gewonden personen aan. Reanimatie mocht niet meer baten. Uit onderzoek bleek dat het ging om de twee 68-jarige bewoners (echtpaar) van de woning. Korte tijd later meldde zich een 40-jarige man aan het Bureau Westland die verklaarde betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van het echtpaar. De man is ingesloten voor verhoor en een rechercheteam van Bureau Regionale Recherche onderzoekt de zaak. De technische opsporingsdienst heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. In het belang van het onderzoek doet de politie geen verdere mededelingen omtrent de toedracht. De verdachte wordt maandag 5 november voorgeleidt bij de rechter-commissaris.

Aanrijding met drank
Maasdijk De politie hield zaterdag 3 november om 01.00 uur in een café in Maasdijk een 24-jarige inwoner uit Honselersdijk aan. De man wordt er van verdacht kort na middernacht op de Oranjesluisweg een aanrijding te hebben veroorzaakt. De man botste op een andere auto en reed hierna weg. De agenten constateerden dat de man onder invloed van drank was. Hij blies aan het bureau 760 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Dronken fietser botst op auto
Monster Een 23-jarige fietser uit Monster kon zaterdag 3 november niet meer de bocht houden en botste op een stilstaande auto. De man reed al zwalkend over de Poelenburgh en veroorzaakte een aanrijding. Een agent zag de aanrijding gebeuren en trok de jongen, die na de aanrijding in de struiken was beland, overeind. Hij blies aan het bureau 725 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en moet de schade aan de auto vergoeden.

Agressieve dronk
Delft Een 18-jarige automobilist uit Den Haag botste zaterdag 3 november om 03.15 uur op een lichtmast aan de Zuidwal. Politieagenten die een onderzoek instelden roken direct een alcohollucht en hielden de man aan. Hij verzette zich hevig en kon met de nodige moeite worden overmeesterd. Hij blies 610 ugl en werd voor nader verhoor ingesloten.

Cameratoezicht snapt vandalen
Delft Personeel van het cameratoezicht betrapten zaterdag 3 november om 05.00 uur twee jongeren (17-18) die nabij de Van Leeuwenhoeksingel tegen fietsten aantrapten. Aangezien de fietsen geen schade opliepen kregen beiden jongeren een proces-verbaal voor baldadigheid, waarna ze weer naar huis mochten.

Woninginbreker betrapt
Delft Politieagenten betrapten vrijdag 2 november om 23.00 uur in de Trompetstraat een 30-jarige Delftenaar bij een woninginbraak. Een getuige belde de politie nadat h9j had gezien dat een man over het dak liep. Politieagenten die een onderzoek instelden wisten de man te achterhalen. Hij had een digitale camera op zak. De recherche onderzoekt de herkomst van de camera.

Eens houdt het op
Zoetermeer Een 85-jarige automobiliste uit Zoetermeer veroorzaakte vrijdag 2 november wel een heel bijzondere aanrijding. De vrouw verliet haar garage en sloot de deur af. Nadat zij in haar auto stapte en wegreed reed de vrouw pardoes achteruit. Zij schok hier zo van dat zij enkele keren voor en achteruit tegen de garagedeur reed. Die raakte daarbij zwaar beschadigd. Agenten vorderden het rijbewijs van de vrouw in.

Ruzie in het verkeer
Zoetermeer Politieagenten moesten vrijdag 2 november om 20.30 uur bemiddeld optreden nadat een verkeerssituatie op de Oostweg uit de hand liep. Twee automobilisten kregen het dusdanig met elkaar aan de stok dat daarbij fysiek geweld werd gebruikt. Terwijl de politiemannen trachtten te bemiddelen vloog de vlam wederom in de pan en ontstond er de nodige tumult. Een klein kind van een van de ouders dat daarbij aanwezig was raakte flink overstuur. Een 48-jarige Hagenaar werd aangehouden. De dochter van de 41-jarige andere partij kreeg van de agenten een traumabeertje als trost voor de schrik.

Verdachte gewond bij vernielen ruit
Zoetermeer Een 34-jarige Zoetermeerder raakte zaterdag 3 november gewond nadat hij een ruit van een lat aan de Dirc van de Doortogelaan vernielde. Agenten die een onderzoek instelden troffen de gewonde man aan straat. Hij was verward en agressief richting politiepersoneel. De man werd gepepperd en overgebracht naar het politiebureau. Nadat een dokter enkele verwondingen aan zijn had gehecht werd hij voor nader verhoor ingesloten.

Man redt poes van verdrinkingsnood
Zoetermeer Een 19-jarige Zoetermeerder bedacht zich vrijdag 26 oktober om 16.00 uur geen moment toen hij in het water van de Wit Geellaan een poes in het water zag drijven. De Zoetermeerder sprong direct het water en redde de onfortuinlijke poes. Personeel van de ambulancedienst ontfermde zich over de man die al onderkoelingsverschijnselen vertoonde waarna hij thuis werd afgezet. De dierenambulance ontfermde zich over het arme dier.