Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 02-11-2007; Betreft eerste trainingsdag verslag Grand Prix Valencia, circuit Valencia (4.005m)

Ondanks crash positieverbetering voor Joey Litjens (32e) in 2e kwalificatie

Danny Webb (28e) zoekende naar goede slipstream

Op de tweede trainingsdag van de Gran Premio bwin.com de la Comunitat Valenciana wisten beide DeGraaf Grand Prix coureurs hun rondetijd van de eerste kwalificatie aanzienlijk te verbeteren. Joey Litjens wist maar liefst 1,1 seconde sneller te rijden dan de eerste kwalificatie en Danny Webb reed ruim 0,6 seconde sneller dan de vrijdag kwalificatie. Helaas maakte Litjens een harde valpartij mee tegen het einde van de kwalificatie maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

In de tweede vrije training van de zaterdag maakte Litjens en Webb progressie ten opzichte van de eerste trainingsdag. Litjens reed naar een 30e positie met een rondetijd van 1:42,981 terwijl Webb een erg goede rondetijd realiseerde van 1:41,681 welke hem de 20e positie opleverde. In de beslissende zaterdagmiddag kwalificatie reed Litjens ruim een seconde sneller en klom daarmee op van de 36e positie naar een 32e positie. Litjens pushte erg hard deze kwalificatie wat hij aan het eind van de training moest bekopen met een valpartij. Danny Webb wist tevens een snellere rondetijd te rijden maar verloor hiermee twee posities op de startgrid en zal de zondag vanaf de 28e positie van start gaan.

Joey Litjens (32e, 1:42,420): "Het ging vandaag een stuk beter dan gisteren. Ik had het gevoel weer terug gevonden en kon gelijk al redelijke tijden rijden. In de vrije training wist ik sneller te rijden dan in de kwalificatie van gisteren wat mij goede moed gaf voor de kwalificatie. In de kwalificatie probeerde ik zo hard mogelijk te rijden waardoor ik continue op de limiet reed. Ik wist in een groepje te komen waardoor ik snellere tijden kon rijden. Ook Danny zat in dat groepje en hielp mij een ronde lang door aan te geven dat ik hem kon volgen. In de laatste minuten van de kwalificatie wilde ik nog helemaal tegen de limiet rijden om die ene super ronde te realiseren. Helaas ging dat mis en belande ik in de grindbak. In de snelle linker- en rechterbocht achter op het circuit kreeg ik te maken met een hevig stuiterende voorkant omdat ik te hard uit de linkerbocht kwam. Hierdoor raakte ik de controle kwijt en bij het insturen van de rechterbocht kwam ik ten val. Gelukkig heb ik alleen blauwe plekken en wat spierpijn maar dat zou geen probleem moeten zijn voor de race. We gaan morgen gewoon weer vol tegenaan!"

Danny Webb (28e, 1:41,843): "Vanochtend ging het erg goed in de vrije training. We konden wat kleine veranderingen testen betreffende de voorvering wat goed uitpakte. Ik wist met een goede slipstream van Masbou een aantal snelle ronden te rijden welke mij op de 20e positie bracht. In de kwalificatie mistte ik deze slipstream waardoor ik wel de kwalificatietijd van de vrijdag wist te verbeteren maar niet de gehoopte top 20 positie gaf. Vooral in de tweede helft van de kwalificatie reed ik in een groep wat mij niet verder bracht. Ik probeerde een andere groep te vinden maar de rijders in deze groep gingen ook steeds van het gas af waardoor ik ze niet kwijt raakte. Op een gegeven moment kwam Gadea voorbij en ik probeerde hem te volgen. Dit ging de eerste twee secties erg goed maar Gadea vond het welletjes en sloot de gashendel waardoor ik wel mijn tijd verbeterde maar net niet die stap kon maken naar een lage 1:41. Morgen is de race en ik moet gewoon een goede start hebben wil ik in de buurt komen van een goede klassering. Ik heb daar wel vertrouwen in want de motor voelt erg goed aan en ik zal dan ook mijn uiterste best doen om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP vrije training uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************