Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03/11

TILBURG, 3 november 2007

Brand in aanbouw zijnde nieuwbouwcomplex

TILBURG De politie rook vanmorgen 03.15 uur tijdens de horecadienst een brandlucht in de Telegraafstraat. Direct stelden de agenten een onderzoek in en zagen een rookontwikkeling uit het in aanbouw zijnde nieuwbouwcomplex aan het Pieter Vredeplein. De brandweer werd geïnformeerd en startte met bluswerkzaamheden. Onderzoek wees uit dat op verschillende locaties in het complex brand ontstaan was. De politie sluit brandstichting niet uit. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Geen noemenswaardige incidenten in het centrum van Tilburg

TILBURG Agenten die de afgelopen avond en nacht belast waren met het handhaven van de openbare orde in het centrumgebied van Tilburg spreken van een gezellige sfeer. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel ontvingen 15 centrumbezoekers een bekeuring voor uiteenlopende zaken, zoals wildplassen, fout parkeren en het hebben van alcohol op straat.

Drink of rij, maar niet allebei

TILBURG De politie heeft vanmorgen tussen 01.45 uur en 02.45 uur op het Besterdplein een alcoholcontrole ingesteld. Agenten namen van 40 bestuurders een indicatieve blaastest af. Onderzoek wees uit dat tien procent hiervan onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde. Tegen vier automobilisten wordt proces verbaal opgemaakt.

Een 44 jarige automobiliste uit Tilburg werd rond 02.00 uur op het Besterdplein aangehouden. Voorzien van een rijverbod van 2 uren mocht ze na verhoor vertrekken.
Een 23 jarige Tilburger mocht na een ademtest op het bureau zijn rijbewijs inleveren. De automobilist, een beginnende bestuurder, bleek na controle 350 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Een ademtest van een 34 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch wees uit dat 380 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor huiswaarts keren.

Politie houdt Tilburger aan voor belediging

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur in de Sint Janstraat een 45 jarige Tilburger aangehouden voor belediging. Agenten traden in de Sint Janstraat bemiddeld op bij een materiele aanrijding. De verdachte was het niet eens met de manier waarop en liet dat merken door een agent te beledigen.

Politie houdt man aan na bedreiging leidinggevende

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 19.30 uur bij een bedrijf aan de Dongenseweg een 28 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van poging zware mishandeling cq bedreiging. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af.

Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden in het bedrijf kreeg de verdachte een woordenwisseling met zijn 31 jarige leidinggevende. Deze woordenwisseling ontaardde in een conflict waarbij de verdachte een pallet naar het slachtoffer gooide. Ook bedreigde hij zijn leidinggevende woordelijk met de dood.

Politie rekent winkeldieven in

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 18.00 uur in een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 18 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen nam diverse haarverzorgingsproducten uit de schappen en verliet de winkel. Buiten spraken medewerkers hem aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau bekende hij de diefstal. Voorzien van een winkelverbod mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Twee minderjarige meisjes van 13 jaar uit Oisterwijk liepen gistermiddag in een sieradenzaak in de Heuvelstraat tegen de lamp nadat ze enkele oorbellen weg wilde nemen. Ook zij werden buiten de winkel aangesproken en overgedragen aan de politie. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld. Op het bureau bekende ze de diefstal. Ook aan dit tweetal werd een winkelverbod uitgereikt.

Politie zoekt getuigen na poging overval

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging overval die gisteravond plaats vond bij een winkel aan de Westermarkt in Tilburg. Ze is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over deze poging. Deze mensen kunnen contact opnemen via het algemene nummer: 0900-8844

Rond 19.30 uur probeert een onbekende man via een deur aan de achterzijde van een kledingzaak aan de Westermarkt het pand binnen te komen. De verdachte bonkte op de deur en trachtte deze in te trappen. Een medewerkster die op dat moment in het pand is sloeg alarm en informeerde de politie. De verdacht vertrok direct na zijn poging en reed op een scooter weg in de richting van de Postelse Hoeflaan

Auteur: Desiree Brabers