Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 03/11

OOSTERHOUT NB, 3 november 2007

Inzet SMS-Alert zorgt voor hereniging tweejarig kind met ouders

OOSTERHOUT Met de inzet van het middel SMS-Alert lukte het de politie binnen korte tijd een tweejarig kind met zijn ouders te herenigen. Het jongetje glipte vanmorgen rond 10.00 uur onder de aandacht van zijn ouders uit de woning uit. Een bezorgde wijkbewoner trof het kind, gekleed in een spidermanpyjama in de Kasteeldreef aan en stelde de politie in kennis. De politie zette SMS-alert in en ontving daarop een reactie van een van de ontvangers die aansloeg op het signalement. Binnen het uur kon het kind herenigd worden met zijn bezorgde ouders.

Politie zoekt getuigen van ernstig verkeersongeval

OOSTERHOUT De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over het verkeersongeval wat vanmorgen rond 11.50 uur plaats vond op de Rijksweg de A27 ter hoogte van tankstation het Galgeveld. Bij dit ongeval liep een bestuurster, een 40 jarige vrouw uit Deventer licht letsel en haar 12 jarig kind enkele botbreuken op. Het kind is voor onderzoek overgebracht naar het Molengracht ziekenhuis in Breda. De politie heeft de betrokken partij, een 54 jarige automobilist uit Drunen aangehouden.

De 40 jarige vrouw reed vanmorgen in een busje over de Rijksweg de A27 in de richting van Breda. Ze kwam uit de richting van Oosterhout. In het busje vervoerde ze haar 12 jarig invalide zoontje. Op het moment dat ze op de linker rijstrook reed bemerkte ze dat achter haar een personenauto wilde passeren. De vrouw stuurde haar busje uit naar de rechter rijstrook waarop de personenauto, die bestuurd werd door de 54 jarige man voorbij reed. Direct na de inhaalmanoeuvre stuurde de man uit Drunen zijn auto naar de rechter rijstrook. Op dat moment ontstaat er tussen beide voertuigen een aanrijding waarbij het busje met de voorzijde in aanrijding komt tegen de achterzijde van de personenauto. Ten gevolge van de botsing sloeg het busje over kop waarbij het kind bekneld in het voertuig raakte. De brandweer kwam eraan te pas om het slachtoffertje te bevrijden.

Drink of rij, maar niet allebei

WIJK EN AALBURG De politie heeft vanmorgen om 01.45 uur op de Aalburgsestraat een 23 jarige automobilist uit Ammerzoden aangehouden voor het rijden onder invloed. Een oplettende getuige meldde dat de verdachte weg wilde rijden nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. De 23 jarige automobilist reed volgens de getuige met hoge snelheid over de Berenhoekstraat via het fietspad een doodlopende straat in. Toen hij twee geparkeerd staande autos passeerde raakte hij een van de autos. Een ademtest op het bureau wees uit dat de automobilist bijna vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 825 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor kreeg de man een rijverbod van 10 uren.

TERHEIJDEN Vanmorgen rond 01.30 uur controleerden agenten in de Zeggelaan een 17 jarige bromfietsbestuurder. Ook hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Een ademtest op het buereau wees uit dat hij 225 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 3 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

GEERTRUIDENBERG een 43 jarige automobilist uit Maastricht bleek gisteravond rond 23.10 uur tijdens controle op de Centraleweg teveel gedronken te hebben. Op het bureau wees een ademtest uit dat hij 350 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uren.

Op dezelfde locatie controleerden agenten tegen 22.30 uur een 49 jarige automobilist uit Geertruidenberg. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed verkeerde. Op het bureau blies de man 370 ug/l.

DONGEN Op de hoge Ham controleerden agenten gisteravond rond 20.30 uur een 60 jarige automobilist uit Dongen. Ook hij had teveel aan Bacchus geofferd. Een ademtest wees uit dat hij 500 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Winkeldief loopt tegen de lamp

KAATSHEUVEL De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.00 uur bij een supermarkt aan de Poolsestraat een 62 jarige inwoner uit Kaatsheuvel aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de man goederen niet ter betaling aanbood bij de kassa. Buiten spraken ze de man aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau bekende de verdachte de diefstal. Met een boete van 150 Euro op zak mocht hij na verhoor vertrekken.

Brandweer en politie rijden uit voor brand in woning

OOSTERHOUT Politie en brandweer ontvingen vanmiddag rond 13.30 uur de melding van een brand in een woning aan de Huize Limburgstraat. Ter plaatse bleek dat op de benedenverdieping brand woedde. De bewoonster was niet in de woning. Tijdens de brand sprong het raam van de woonkamer. Na de bluswerkzaamheden bleek dat de benedenverdieping uitgebrand was. Oorzaak tot de brand was niet direct herleidbaar. Salvage is in kennis gesteld.

.

Auteur: Desiree Brabers