Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 03/11

BREDA, 3 november 2007

Horecanacht in het uitgaansgebied ontspannen verlopen

BREDA Agenten die gisteravond en vanacht belast waren met de handhaving van de openbare orde in het centrumgebied van Breda spreken van een ontspannen sfeer. In totaal werden er twee aanhoudingen verricht. Naast het beteugelen van enkele opstootjes schreef de politie in totaal 12 bekeuringen uit voor onder andere fout parkeren.

Agenten hebben vanmorgen in de Vissersstraat een 32 jarige inwoner uit Leiden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Agenten vorderden de man, die de orde verstoorde, de stad te verlaten. Toen hij daar niet aan voldeed werd hij door de agenten aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich, sloeg een agent en greep een andere agent naar de keel. Het lukte de politie de man onder controle te krijgen waarna hij overgebracht werd naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld.

Een 39 jarige inwoner uit Dorst werd vanmorgen rond 02.30 uur in de Schoolstraat aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man gedroeg zich vervelend in woord en gedrag. Op vordering van de politie reageerde hij niet waarop hij werd aangehouden.

Politie onderzoekt een poging tot beroving en is op zoek naar getuigen

BREDA De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een [poging tot beroving die gistermiddag tussen 16.30 uur en 16.45 uur plaats vond aan de Backer en Ruebweg in Breda. Een 36 jarige vrouw uit Breda werd hiervan het slachtoffer. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met: 0900-8844

Het slachtoffer fietste gistermiddag via de Lage Steen in de richting het tunneltje van de Backer en Ruebweg. In het tunneltje stonden drie onbekende jongens. Op het moment dat het slachtoffer het drietal wilde passeren blokkeerde een van de jongens haar de doorgang. Toen het slachtoffer afstapte kreeg ze een trap tegen haar bil. Onder bedreiging van een mes vroeg het drietal om geld. Omdat het slachtoffer geen geld bij zich had zijn ze zonder buit vertrokken.

Ten tijde van de poging tot beroving fietste een tot nu toe onbekende vrouw het tunneltje in. De politie wil graag ik contact komen met deze getuige. Haar wordt verzocht contact op te nemen via het algemene politienummer: 0900-8844

Relatieproblemen lopen uit op mishandeling

BREDA De politie heeft vanmorgen even na 05.00 uur op het Valkeniersplein in Breda een 41 jarige vrouw uit Breda en haar 45 jarige vriend uit Dorst aangehouden. Het tweetal kreeg na een woordenwisseling op straat een conflict waarbij over en weer geduwd en getrokken werd. Het conflict escaleerde waarop de vrouw bij een glasbak een stuk glas pakte en daarmee haar vriend bedreigde. Agenten troffen het tweetal op straat aan en arresteerden ze.

Politie haalt dronken man van de weg

ETTEN-LEUR De politie controleerde gisteravond rond 22.30 uur in Schoonhout een 41 jarige automobilist uit Etten-Leur. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen die uitwees dat hij 565 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldieven in de kraag gegrepen

BREDA De politie heeft gisteravond rond 20.15 uurin het winkelcentrum Hof van der Houte een 22 jarige inwoonster uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij een kledingwinkel een broek weggenomen. Op het bureau bekende ze de diefstal. Voorzien van een boete van 130 Euro mocht ze na verhoor het bureau verlaten.

In een supermarkt in de Pastoor van Spaandonkstraat liep gisteravond rond 18.45 uur een 45 jarige inwoner uit Breda tegen de lamp. De man was voornemens diverse vleeswaren in de winkel weg te nemen. Medewerkers van de winkel zagen dit gebeuren en spraken hem buiten de zaak aan. Gewaarschuwde agenten namen de Bredanaar mee naar het bureau. Daar bekende hij de winkeldiefstal.

Politie houdt tweetal aan voor diefstal scooter

BREDA De politie heeft gistermiddag op het politiebureau aan de Vlaanderenstraat twee Bredanaren van 17 en 19 jaar aangehouden voor diefstal van een scooter. Agenten stelden een onderzoek na verkregen melding van een gestolen scooter die in een achtertuin van een woning was achtergelaten. In de achtertuin troffen agenten een scooter aan die eerder, op 23 oktober jl ontvreemd was vanaf een bedrijfsterrein aan de IABC in Breda. Nadat de agenten de bewoonster over de scooter hadden aangesproken wees het onderzoek in de richting van enkele familieleden, namelijk de twee Bredanaren. Op uitnodiging verscheen het tweetal aan het bureau waar ze werden aangehouden. Het tweetal bekende de diefstal gepleegd te hebben.

Politie pakt veelpleger na overtreden Opiumwet

BREDA De politie heeft gistermiddag rond 12.15 uur op de Kolfbaanstraat een 31 jarige man afkomstig uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De verdachte, die bekend staat als veelpleger, is op het bureau ingesloten.

Tijdens surveillance zagen agenten in de Kolfbaanstraat een geparkeerde auto met een geopende achterdeur. Bij de auto stond een man die de agenten herkenden als zijnde een bekende veelpleger. Nadat de agenten de man hadden aangesproken stelden ze een onderzoek in. In de auto troffen ze twee zakken met hennep aan.
Het gewicht van het toaal aangetroffen hennep betreft 4.6 kilogram. De goederen zijn inbeslag genomen.

Auto ontvreemd na inbraak in woning

BREDA De politie onderzoekt een inbraak in een woning die tussen gisteravond 18.45 uur en vanmorgen 03.15 uur gepleegd is in een woning in de Oranjeboomstraat. De buit bestond onder andere uit een grijs gekleurde bestelbus die voorzien is van het kenteken VV-LV-79. Onbekenden forceerden aan de achterzijde van de woning een raam en verschaften zich zo de toegang tot het pand.

Auteur: Desiree Brabers