GLG Partners sluit omgekeerde aankooptransactie af met Freedom Acquisition Holdings

03/11/2007 15:23



PR Newswire



NEW YORK, November 3 /PRNewswire/ --

- Gewone aandelen van GLG Partners getransfereerd naar de New York Effectenbeurs en beginnen handel onder het tikkersymbool "GLG"

GLG Partners, LP ("GLG"), een vooraanstaande, alternatieve vermogensbeheerder kondigde vandaag aan dat het zijn omgekeerde aankooptransactie heeft voltooid met Freedom Acquisition Holdings, Inc. ("Freedom"), wat reeds vroeger werd aangekondigd op 25 juni 2007. De transactie werd goedgekeurd door de aandeelhouders van Freedom op 31 oktober 2007. Effectief vanaf de voltooiing van de transactie wijzigt Freedom zijn naam in GLG Partners, Inc. Op 5 november 2007 zullen de gewone aandelen, warrants en eenheden van GLG Partners, Inc. transfereren van de Amerikaanse effectenbeurs naar de effectenbeurs in New York en beginnen verhandelen respectievelijk onder de symbolen GLG, GLG. WS en GLG.U.

Als commentaar op de voltooiing van de transactie, zei Noam Gottesman, Voorzitter en Mede-hoofddirekteur van GLG Partners, Inc., "Het afronden van deze transactie is een belangrijke stap in de opbouw van GLG als globale onderneming, het levert ons de gelegenheid om merkbewustzijn te verhogen en uit te breiden in de voornaamste doelmarkten, inclusief de VS, het Midden-Oosten en Azië. Door zich toegang te verschaffen tot de publieke markten haalt GLG volledig voordeel uit onze hoogschaalbare infrastructuur, zowel als uit onze groei en antecedenten van succes om onze klantrelaties en distributiecapaciteiten uit te breiden. We hebben nu een publiek verhandelde kapitaalvaluta op de New York effectenbeurs dat we kunnen gebruiken voor, het behouden van en het stimuleren van de meest getalenteerde en gezochte professionelen in onze industrie."

Over GLG
GLG, de grootste onafhankelijke alternatieve vermogensbeheerder in Europa en één van de grootste ter wereld, biedt zijn basis van al lang bestaande prestigieuze klanten een divers gamma van investeringsproducten en accountmanagement services. GLG focust op het behoud van het klantkapitaal en consistente, superieur absolute rendementen met lage beweeglijkheid en lage wisselbetrekkingen naar de kapitaal en vast-inkomen-markten. Sedert zijn start in 1995, heeft GLG gebouwd op de grondbeginselen van zijn stichters in de privé industrie van rijkdombeheer om zich te ontpoppen tot één van 's werelds grootste en meest erkende alternatieve investeringsbeheerders, met behoud van zijn traditie in klant gefocuste productontwikkeling en klantenservice. Vanaf 30 september 2007 bedroegen de bruto activa onder beheer van GLG meer dan US$ 23 miljard.

Over Freedom
Freedom is een blanco cheque bedrijf, een naamloze vennootschap uit Delaware opgericht in 2006, met als doel ondernemingen te fusioneren, aandelen te verwerven, activa te kopen, reorganisatie of gelijkaardige ondernemingscombinatie uit te voeren met een opererende onderneming of gelijkaardige ondernemingen waarvan het meent dat die een belangrijk groeipotentieel hebben. Freedom realiseerde zijn eerste publieke aanbod op 28 december 2006.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit perscommuniqué bevat uitdrukkingen die verwijzen naar toekomstige resultaten als toekomstgerichte uitspraken. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de voorgestelde verklaringen als resultaat van bepaalde risico's en onzekerheden. Deze risico's en onzekerheden bevatten, maar blijven niet beperkt tot: marktcondities voor investeringsfondsen beheerd door GLG; rendement van investeringsfondsen beheerd door GLG, de betrokken rendementscomissies en de geassocieerde impacts op inkomsten, netinkomens, cashflow en instroom/uitstroom van fondsen; de kosten van het behoud van de hoofdinvestering van GLG en ander personeel of het tekort aan dergelijk sleutelpersoneel; risico's geassocieerd met de expansie van GLG's onderneming in grootte en geografisch gezien; operationeel risico; rechtsgeding en reglementaire wettelijke risico's, inclusief de diversie van beheertijd en aandacht en bijkomende kosten en eisen voor de middelen van GLG; risico's verbonden met het gebruik van optimalisering, het gebruik van derivaten, rentevoeten en valutafluctuaties; kosten verbonden met de voorgestelde aankoop, alsook andere risico's en onzekerheden, inclusief die vooropgesteld in het definitieve agenda van de algemene
aandeelhoudersvergadering geregistreerd door Freedom bij de Commissie voor uitwisseling van effecten op 11 oktober 2007. Deze toekomstgerichte uitspraken worden slechts op deze datum uitgesproken en GLG heeft geen enkele verplichting om de toekomstgerichte uitspraken bij te werken of te herzien, zij het als resultaat van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of hoe dan ook.

Investeerders-analysten, Simon White, Financieel hoofddirecteur, +44-(0)-20-7016-7000, simon.white@glgpartners.com, of Michael Hodes, Uitvoerend directeur van investeerdersrelaties,+1-212-224-7223, michael.hodes@glgpartners.com, beide van GLG; of Media, Rupert Younger, rupert.younger@finsbury.com of Amanda Lee, amanda.lee@finsbury.com, +44-(0)-20-7251-3801, of Andy Merrill, +1-212-303-7600, andy.merrill@finsbury.com, allen van Finsbury voor GLG