Ingezonden persbericht


Chris van der Drift geniet van GP2-test op Paul Ricard

LE CASTELLET, 3 november 2007 - Chris van der Drift begon zijn voorbereidingen op het raceseizoen van 2008 op het High Tech Test Track Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. De 21-jarige Rotterdammer kwam voor de tweede maal in zijn carrière in actie met de GP2-bolide van Trident Racing. Ondanks problemen met de versnellingsbak, wist de vicekampioen uit de International Formula Master veel vooruitgang te boeken en competitieve rondetijden te laten noteren.

Van der Drift kreeg de kans om twee dagen lang achter het stuur van de 640 pk krachtige auto te kruipen. Het team Trident Racing kwam de Nederlander niet onbekend voor. Vorig jaar maakte hij al kennis met de Italiaanse equipe en kende hij een uitstekende eerste test. De GP2 Series geldt als dé opstapklasse naar de Formule 1, getuige de krachtige bolides en de kampioenen die daaruit zijn voortgekomen. Nico Rosberg en Lewis Hamilton wonnen de titel in respectievelijk 2005 en 2006. Beide coureurs racen nu in de Formule 1. Timo Glock veroverde afgelopen seizoen de felbegeerde titel.

De eerste testochtend begon goed. Chris maakte zich vertrouwd met de auto en wist constant zijn rondetijden te verbeteren. Graag wilde hij zich 's middags wagen aan een toptijd, maar een defecte oliepomp van de versnellingsbak gooide roet in het eten. Hierdoor verloor de snelle Nederlander veel 'tracktime' en was hij niet in staat om zijn beste tijd te verbeteren. 's Ochtends op de tweede testdag werkte Van der Drift solide zijn rondjes af en boekte steeds meer progressie. Echter na de middagpauze raakte één van de sensoren kapot. Omdat deze tussen de versnellingsbak en de motor zat, moest het onderdeel vervangen worden. Uiteindelijk werd de laatste set nieuwe banden gemonteerd waarna de Rotterdammer zijn snelle bolide de sporen gaf. Op weg naar een goede tijd brak er een aantal tandwielen van de derde versnelling af, waardoor slechts één vliegende ronde gereden kon worden. Met een uiteindelijk beste tijd van 1:13.451 sloot Van der Drift zijn twee testdagen naar tevredenheid af. Hij bleek de snelste coureur te zijn geweest die voor Trident Racing tijdens in actie kwam en hij versloeg op beide dagen zijn tijdelijke teamgenoot met gemak.

Chris van der Drift: "Ondanks dat we een paar problemen hadden, was het gaaf om weer met de GP2-auto van Trident Racing te testen. Ik heb een aantal grote stappen voorwaarts gemaakt en de auto en het team voelden erg vertrouwd. Ik lig er niet wakker van dat ik niet de snelste tijd heb neergezet, omdat dit simpelweg niet het doel was. Natuurlijk zou het mooi zijn geweest, maar ik wilde elke keer dat ik naar buiten ging verbeteren en leren wat ik moest leren. Dit was de start van het nieuwe seizoen en tegen de tijd dat de races op het programma staan, sta ik bovenaan bij de uitslagen."

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo.

--