Ingezonden persbericht


30.000 mensen bezoeken Startersdag Kamer van Koophandel

Hans de Boer en Charlie Aptroot bezoeken Startersdag in Rijswijk

Vandaag hebben in totaal 30.000 mensen de Startersdag van de Kamer van Koophandel bezocht. De hoge opkomst weerspiegelt de trend van het groeiend aantal startende ondernemers. Naar verwachting van de Kamer van Koophandel zullen dit jaar 100.000 mensen een eigen bedrijf beginnen, een absoluut record. In Rijswijk werd de Startersdag bezocht door Hans de Boer, lid van het Innovatieplatform en voormalig voorzitter van MKB Nederland en door Charlie Aptroot, Tweede Kamerlid namens de VVD.

Met de jaarlijkse landelijke Startersdag helpt de Kamer van Koophandel starters-in-de-dop op weg naar het ondernemerschap. Geïnteresseerden konden presentaties volgen, gesprekken voeren met specialisten en rondkijken op de informatiemarkt. Op de Starterdag in Rijswijk heeft Hans de Boer samen met een medewerker van KvK Haaglanden de workshop 'Goed voorbereid van Start' gegeven voor een zaal van 200 mensen. Charlie Aptroot heeft contact gelegd met twee starters op de Starterdag. Hij gaat kijken of hij deze starters in de beginperiode kan ondersteunen.

Prognose: meer dan 100.000 starters in 2007
Het aantal mensen dat een bedrijf start groeit in de laatste jaren sterk: in 2005 waren het er 80.000, in 2006 steeg dit tot 90.000. De Kamer van Koophandel verwacht dat eind 2007 de grens van 100.000 starters in één jaar gepasseerd zal worden. Dit is een absoluut record.

Themadag Wetten en Regels
Naast de Starterdag voor aankomende ondernemers organiseert de KvK dit jaar voor het eerst de themadag Wetten en Regels voor bestaande ondernemers. Op dinsdag 27 november kunnen bestaande ondernemers op een van de 13 locaties terecht om te weten te komen wat de nieuwe wetgeving in 2008 voor hun bedrijf gaat betekenen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert de KvK de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de KvK succesvol ondernemerschap in Nederland