Make a Difference Day 2007 succesvol

03/11/2007 19:53



MOVISIE



6.000 extra deelnemers in 2007

Make a Difference Day, de vrijwilligersdagen die vrijdag 2 en zaterdag 3 november plaatsvonden, telden weer meer klussen en deelnemers dan in 2006. Naar schatting 43.000 mensen hebben zich als vrijwilliger ingezet bij één van de ruim 1900 projecten die aangemeld waren op de klussendatabase op de website of bij de talloze andere initiatieven in het land. Ruim 11.000 daarvan zijn actief geweest bij één van de bijna 400 natuurklussen van de Natuurwerkdag. In vergelijking met 2006 betekent dit een toename van vrijwilligers van ruim 16%.

Net als vorig jaar namen diverse leden van de Koninklijke Familie en politici deel. Tijdens MADD staat vrijwilligerswerk centraal. Duizenden Nederlanders tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en steken dan de handen uit de mouwen bij allerlei vrijwilligersactiviteiten in het hele land. Het doel van MADD is te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk voor de samenleving is én om nieuwe vrijwilligers te werven.

Deelname leden Koninklijke Familie
Koningin Beatrix ging samen met prinses Margriet aan de slag bij zorgboerderij De Groote Modderkolk in Loenen (Gld.). Prinses Màxima zette zich in bij het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Prins Constantijn en Prinses Laurentien boden de helpende hand bij de Centrale Opvang Asielzoekers in Alkmaar. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven gaf acte de présence bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in Hoek van Holland. Prins Maurits en Prinses Marilène assisteerden bij een project van Stichting LaLuz. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita hielpen mee bij Nachtopvang in Zelfbeheer in Utrecht.

Deelname politici
Daarnaast waren verschillende landelijke politici van de partij. Onder meer minister president Jan Peter Balkende, de ministers Ab Klink, Piet Hein Donner, Ernst Hirsch Ballin, Maxime Verhagen, Gerda Verburg en de staatssecretarissen Jet Bussemaker, Marja van Bijsterveldt en Jan Kees de Jager staken de handen uit de mouwen bij allerlei projecten in Nederland.

Meer informatie over de activiteiten van de Koninklijke Familie en de politici treft u aan op www.makeadifferenceday.nl. Organisatoren en partners
Make a Difference Day is in 2005 geïntroduceerd in Nederland en komt oorspronkelijk uit Engeland en de VS, waar het al tientallen jaren met succes wordt georganiseerd. MADD zet vrijwillige inzet jaarlijks in de spotlights en daarmee krijgt het de aandacht die het verdient. Bovendien kan het de deelnemende organisaties op de lange termijn extra vrijwilligers opleveren. MADD wordt landelijk gecoördineerd door MOVISIE, kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling, in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV). Partners en sponsoren van MADD zijn ministerie van VWS, Oranjefonds, VSBfonds, Rabobank, communicatieadviesbureau THE WAT GROUP, Univé Verzekeringen en softwarebedrijf Efficiency Online. Verschillende landelijke (vrijwilligers)organisaties zoals Scouting Nederland, NOC-NSF, de Zonnebloem, Humanitas, Het Nederlandse Rode Kruis, het Ronald McDonald Kinderfonds, Landschapsbeheer Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels zijn betrokken bij MADD en doen actief mee. Koepels als Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunen MADD.

Sinds 2006 werkt MADD samen met de Natuurwerkdag, die dit jaar op 3 november plaatsvindt en waar vrijwilligerswerk gedaan kan worden bij bijna 400 natuurprojecten. Zo stond het eerste weekend van november helemaal in het teken van vrijwilligerswerk!

MADD 2008 vindt plaats op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november.





http://www.makeadifferenceday.nl