Gemeente Gilze en Rijen

Meer tijd nodig voor herstelwerkzaamheden Architect Aartsplein in Rijen

03-11 Bewoners moeten uit voorzorg hun woning verlaten

De herstelwerkzaamheden aan het Architect Aartsplein gaan langer duren dan verwacht. Dat heeft woonstichting Leyakkers zaterdag meegedeeld aan burgemeester drs. R.H. Roep van de gemeente Gilze en Rijen.

Woensdag bleek tijdens reparatiewerkzaamheden in het wooncomplex - waar eerder deze week twee mensen overleden als gevolg van koolmonoxidevergiftiging - dat er aanvullende maatregelen genomen moesten worden om de installatie duurzaam te repareren. Om alle risico's uit te sluiten liet de gemeente op advies van de brandweer de gastoevoer naar alle 42 appartementen afsluiten.

Zaterdag heeft de brandweer geconstateerd dat door de breekwerkzaamheden die voor de reparaties noodzakelijk zijn het complex niet meer voldoet aan de preventieve brandveiligheidseisen.

Na overleg met het politie, brandweer en het Openbaar Ministerie heeft burgemeester Roep daarom uit voorzorg besloten dat alle bewoners hun woning moeten verlaten. Zij hebben hiervoor tot zondagmiddag 4 november vijf uur de tijd.

De brandweer heeft bij het complex een brandwacht ingesteld. De brandwacht blijft aanwezig totdat alle bewoners het complex verlaten hebben.

De ongeveer 80 bewoners van het complex zijn zaterdagavond geïnformeerd over deze ontwikkelingen door burgemeester Roep, brandweer, politie en woonstichting Leyakkers. De woonstichting heeft de mensen opgevangen en zorgt voor tijdelijke huisvesting.