Eboman op Amsterdam Film eXperience


AMSTERDAM, 20071030 -- Amsterdam Film eXperience (AFX) presenteert EBOMAN's nieuw geremasterde Kung-fu remix film, Trap to skiLL you. Dit werk, oorsponkelijk uit 1998, maar opnieuw bewerkt in 2007, is te zien in het programma Re-constructed Filmworks tijdens de tweede editie van AFX. EBOMAN verblijdt het driedaagse festival tevens met een VJ-performance op zaterdagavond 3 november, in Het Ketelhuis te Amsterdam.

Eboman
"De chemical beats van Eboman, oftewel Jeroen Hofs, veroverden stormenderwijs Nederland, maar na een aantal popprijzen, twee EP's en optredens op alle belangrijke festivals liet een LP op zich wachten. Eboman profileert zich ondertussen steeds meer als audiovisueel artiest wat zowel tot uiting komt tijdens eigen optredens als in videoclips die hij voor derden maakt." - Nationaal Popinstituut. Eboman maakte de videoclip voor Ferry Corsten's "Rock Your Body Rock", welke genomineerd werd voor een TMF Award in 2004.

Eboman specialiseert zich in productie van audiovisuele samplecomposities, de ontwikkeling van audiovisuele sampling software en optredens als DVJ of met zijn SenSorSuit. De SenSorSuit is onderdeel van een audiovisueel sampling system, genaamd SenS, wat Eboman in samenwerking met SmadSteck ontwikkelt.

Sinds 1995 heeft Eboman meer dan 500 optredens tijdens veel verschillende gelegenheden over heel de wereld gerealiseerd, zoals het Roskilde festival (DK), het Stedelijk Museum Amsterdam, het Lincoln Centre NYC, Sonar (SP), OnedotZero (UK), het Museum van Moderne Kunst Barcelona, ICA London, MOMA Montreal, Liquid Room (JAP), Queen Elisabeth Hall London and the FNCNM (CAN), Brixton Academy London, Lowlands, Pinkpop, Centre Pompidou Paris, Holland Festival Amsterdam en Tribal Gathering (UK).

Dit jaar remasterde Eboman zijn film Trap to skiLL you uit 1998 en bracht deze onlangs uit op zijn nieuwe DVD.



Amsterdam Film Experience
Amsterdam Film Experience is een internationaal en multimediaal filmfestival van de innovatieve en grensverleggende film. AFX is een platform voor avontuurlijke filmmakers en laat zien hoe zij de grenzen van film opzoeken en brutaal overschrijden. AFX wil met een veelzijdig programma filmliefhebbers en creatieve geesten inspireren. Het festivalprogramma bestaat uit korte films, videokunst, VJ performances, interactieve documentaires, maar ook workshops en demonstraties. Op zaterdagmiddag is er ook nog een interactief kinderprogramma, waarbij kinderen zelf een film maken.

Amsterdam Film Experience vindt plaats op 2, 3 en 4 november in Het Ketelhuis, Amsterdam.


Voor meer informatie over programma en kaartverkoop: www.amsterdamfilmexperience.com of www.ketelhuis.nl





Amsterdam Film eXperience