CHAMA 'Beste School 2007'


Taiji school met meeste podiumplaatsen

GOOI EN VECHTSTREEK EN AMSTERDAM, 20071105 -- Voor martial arts school CHAMA uit Gooi en Vechtstreek werd deelname afgelopen zaterdag op de landelijke taiji competitie van de STN met groot succes gevierd. CHAMA behaalde de meeste podiumplaatsen in diverse categorien en is uitgeroepen tot 'Beste School 2007'.

Taiji is een Chinese Marital Arts en wordt in de Gooi en Vechtstreek onder andere door Joppe Douwes, hoofddocent van CHAMA, gedoceerd. Leerlingen van CHAMA doen jaarlijks aan diverse nationale en internationale competities mee met succes. Afgelopen zaterdag behaalde CHAMA de prestigieuze prijs 'Beste School 2007'. De STN is de landelijke organisatie van taiji en organiseerde van de 15de maal de competities in Amsterdam. De competitie met bijbehorend festival is het grootste taiji evenement in Nederland. CHAMA behaalde met haar leerlingen de meeste podiumplaatsen in dames en heren poules, zowel jeugd als volwassenen. Prijzen werden behaald in wapenvormen, handvormen, groepdemonstraties en in pushing hands.

Monique van den Broek (Bussum) en Emanuel Hoogeveen (Hilversum) hebben beide 1 maal goud en 3 maal zilver behaald. Een atleet kon zich voor maximaal 4 onderdelen inschrijven dus dit is een bijzonder goede score. Ewoud Reitsema (Hilversum) en Michel Bakker (Hilversum) debuteerde beide in de competitie met respectievelijk twee keer zilver en een keer brons. Jan Douwes (Vreeland) en Gilbert Noël (Hilversum) hebben ook beide zilver behaald. Dorine Boom-Douwes (Vreeland) behaalde goud, de broetjes Marten en Roeland Krijgsman (Breukelen) beide zilveren en Esther Dekker (Bussum) ook zilver.

CHAMA geeft taiji en pushing hands lessen in Hilversum, Breukelen, Bussum, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk en er zijn altijd beginners lessen welke continu instroombaar zijn.
Voor meer informatie over taiji of CHAMA kunt u kijken op www.chama.nl





Ingezonden persbericht