Van Gogh Museum


Museumnacht 2007

3 november 2007

Op zaterdag 3 november blijven alle Amsterdamse musea weer open tot 2 uur âs nachts voor de jaarlijkse Museumnacht. Het Van Gogh Museum staat deze n8 in het teken van Barcelona 1900.

Evenementen

19-1.30 uur Proef Barcelona!
Met heerlijke tapas en drankjes. Onze unieke gastvrouw, Dolores Corazón, zal het publiek verwelkomen.

19-24 uur Vincent van Gogh, zijn leven en werk en verhalen Maak kennis met de schilderkunst van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten onder leiding van onze museumdocenten.

20-24 uur Doe mee aan een Gesamtkunstwerk
Mozaïek en Gaudàzijn onlosmakelijk met Barcelona verbonden. Werk mee aan één groot 'Gesamtkunstwerk' in mozaïek, onder begeleiding van beeldend kunstenaar Maarten Giltay Veth.

20-21 uur LluÃs-Anton Baulenas
LluÃs-Anton Baulenas is dé chroniqueur van Barcelona in de 19de eeuw en komt speciaal over voor een exclusief interview over zijn nieuwste boek Het geluk. Aansluitend zal hij de bezoekers rondleiden door de tentoonstelling Barcelona 1900 en een aantal van zijn boeken signeren (Engelstalig). Lluis Anton Baulenas - Het geluk (boekomslag, detail)

21-24 uur Ontwerp en maak je eigen sieraad
Ontwerp en maak je eigen sieraad of broche geïnspireerd op Barcelona. Samen met sieraadontwerper Jeanet Metselaar kun je aan de slag in haar inspirerende workshop.

21-1 uur Betty en Billieâs BeatBoutique
Betty en Billieâs BeatBoutique neemt de hipste muziek mee uit Barcelona en brengt het museum in zinderende danssfeer.

22-24 uur Cobla La Principal d'Amsterdam
De echte Catalaanse sardana's, gespeeld door de enige 'cobla' ter wereld buiten Catalonië: Cobla La Principal d'Amsterdam. Laat je meeslepen door deze aanstekelijke Catalaanse dansen. Betty en Billie's BeatBoutique