Ingezonden persbericht

AANKONDIGING TENTOONSTELLING CÁDIZ - AMSTERDAM VICEVERSA IN DE AMSTERDAMSE OUDE KERK

Van 27 oktober tot en met 11 november 2007 zal in het kader van een internationaal cultureel uitwisselingsprogramma, de tentoonstelling 'Cádiz - Amsterdam Viceversa' met werk van beeldend kunstenaars uit het Zuid-Spaanse Cádiz en uit Amsterdam in de Oude Kerk op de Amsterdamse wallen. Tijdens de MuseumN8, 3 november zal een aantal van deze kunstenaars een actieve rol spelen.

Het project 'Cádiz - Amsterdam Viceversa' is opgestart door Stichting Saduso, een organisatie die het nastreeft het contact, samenwerking, en uitwisseling te bevorderen tussen kunstenaars van verschillende Europese steden. Van 1 tot en met 30 juni 2007 hebben in dit kader een twintigtal Amsterdamse kunstenaars hun werk tentoongesteld in het museum Castillo Santa Catalina in Cádiz, Spanje.
Voor de Viceversa tentoonstelling heeft de Fundacion Municipal de Cultura van Cádiz hun meest gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd om mee te doen. De gemeente van Cádiz heeft afgelopen half jaar een atelierruimte ter beschikking gesteld voor Amsterdamse kunstenaars. In oktober zal Stichting Saduso de groep kunstenaars uit Cádiz kennis laten maken met de diverse culturele gebruiken in Nederland.

Het project 'Cádiz - Amsterdam Viceversa' zal niet beperkt blijven tot de twee havensteden. In de pen zitten reeds uitwisselingsprogramma's met andere steden in Europa en in Amerika.

---- --