Natuurwerkdag op weg naar nieuw record!

29/10/2007 15:26


Staatsbosbeheer


Zaterdag 3 november: Landelijke Natuurwerkdag
Op 3 november gaan op meer dan 315 plekken in heel Nederland duizenden mensen massaal aan de slag in natuur en landschap. Onder deskundige begeleiding kan jong en oud meehelpen met snoeien en zagen, poelen schonen, wilgen knotten, takkenrillen en broeihopen maken. De deelnemers krijgen in korte tijd een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschapsorganisaties verrichten. Door zelf actief mee te doen wordt de betrokkenheid met de natuur vergroot.
In zeven jaar tijd is de Natuurwerkdag uitgegroeid tot een grote nationale werkdag. In 2001 waren er nog maar 80 werkplekken; dit jaar kan men op meer dan 315 locaties terecht. Tot nu toe kon de Natuurwerkdag elk jaar op twintig procent extra deelnemers rekenen. In 2006 hielpen 12.000 mensen mee in de natuur waaronder veel nieuwe deelnemers. Ruim de helft deed voor het eerst mee en 40% had zelfs nooit eerder in de natuur gewerkt!
Voor de kinderen valt er naast het werk in de natuur ook veel te beleven. Op diverse plekken zijn er kinderactiviteiten georganiseerd. Ook zijn er een aantal jongerenlocaties. Op de site natuurwerkdag.nl is te zien waar dat het geval is.
Begin november staat geheel in het teken van vrijwilligerswerk. De Natuurwerkdag valt ook dit jaar namelijk samen met Make a Difference Day (MADD) waarbij op 2 en 3 november alle Nederlanders worden uitgedaagd zich vrijwillig in te zetten voor een nuttig doel of project. Ook politici en leden van het koninklijk huis zullen hun steentje bijdragen.
Landschapsbeheer Nederland heeft de landelijke coördinatie in handen en werkt samen met tien organisaties: Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Natuurmonumenten, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM), Staatsbosbeheer, Vobula, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), IVN Vereniging voor natuur- en milieu educatie, Scouting Nederland, ANWB en enkele provinciale Landschappen.

Er is altijd een locatie in de buurt!
Aanmelden via www.natuurwerkdag.nl of tel. 0900 - 777 09 00

http://www.natuurwerkdag.nl