Stadsdeel Amsterdam-Noord

Streekmarkt op het Buikslotermeerplein

Proef en beleef Amsterdam-Noord

Op zaterdag 3 november, rond 10 uur, opent portefeuillehouder markten, Harm-Jan van Schaik, de eerste streekmarkt op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Als aanvulling op de ongeveer veertig reguliere kramen, staan er deze zaterdag vijftien extra kramen op het deel naast V&D.

Bij deze stallen kunnen bezoekers terecht voor ambachtelijk gemaakte producten uit (landelijk) Noord en Waterland zoals worst, kaas, bier en honing. Kinderen kunnen zich onderhand laten schminken, een rit maken met de ponyhuifkar of luisteren naar de verhalenverteller. De markt duurt tot 17.00 uur

Dit voorjaar kwam de deelraad met het initiatief voor een boerenmarkt. Portefeuillehouder van Schaik omarmde het voorstel meteen: "Ja ik vond het een prima idee. Amsterdam-Noord ligt voor een groot deel in Waterland en het is heel goed als men op de markt kennis kan maken met de producten uit de omgeving. Het blijft dan ook zeker niet bij deze ene streekmarkt. Het idee is ieder jaar twee streekmarkten te organiseren."

Amsterdam-Noord heeft twee grote markten: de markt op het Mosveld, met wel 150 kramen, heeft een sterke wijkfunctie. De markt op het Buikslotermeerplein is bekend om het grote kledingaanbod en ligt heel centraal, tegen het grote winkelcentrum Boven 't IJ aan. Beide markten liggen in gebieden die volop in ontwikkeling zijn. Op het Mosveld verschijnt de komende jaren een nieuw wijkwinkelcentrum, naast de grote markt. De markt op het Buikslotermeerplein grenst straks aan een veel groter winkelcentrum met nieuwe winkels en voorzieningen.