Ingezonden persbericht

PERSBERICHT SCIENCE CENTER NEMO
30 oktober 2007

Jouw toekomst begint tijdens de n8 bij NEMO!
Kletsen met een robot, kunst gemaakt van genen en wonen op water

Het thema van NEMO tijdens de Museumnacht is 'Jouw toekomst'. Ter gelegenheid van NEMO's 10e verjaardag wordt er tijdens de Museumnacht niet terug, maar vooruit gekeken. Welke wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen zullen de toekomst bepalen? Tijdens de museumnacht kan de bezoeker in NEMO het gesprek aangaan met een robotkat of kunst laten maken van de eigen genetische code. Ook is er aandacht voor de 'must-have' gadgets op technologische gebied, zoals een paraplu die nooit stuk gaat. Om echt virtueel naar de toekomst te reizen is er een interactieve globe; een vierdimensionale wereldbol waarop het aardoppervlak geprojecteerd is en de tijd en ruimte kan worden beïnvloed.

Buiten wordt laserkunst op de zijwand van NEMO geprojecteerd. Binnen in de Glazen Balzaal is er muziek van de Reactable, een innovatief multi-user, multi-touch muziekinstrument. Het duo Cook en Chemist is aanwezig om de bezoeker culinair te verbazen met hun moleculaire kookkunsten en op het dak is er gelegenheid om te chillen met nachtelijk Amsterdam aan de voeten. Ook zal een 10-koppige jazzformatie zorgen voor een stevig muzikaal intermezzo. De avond wordt swingend afgesloten met een elektronische muziek festival in de Glazen Balzaal.

Programma
19.00 uur - 0.00 uur: Jouw Toekomst?- Snuffel rond en bekijk DNA-kunst gemaakt van genetische code, praat met de iCat-Robot of ontdek waterarchitectuur.
19.00 - 0.00 uur: Cook and Chemist - De tips en tricks van het moleculair koken!
21.00 -22.00 uur: Reactable - Een innovatief multi-user, multi-touch muziekinstrument.
22.00 - 23.00 uur: Reactable in concert - Met Harry de Wit, Hugo Verweij en Tomas Postema.
19.00 - 2.00 uur: DEK5 - Chill out horecaspot met het prachtige uitzicht over nachtelijk Amsterdam.
23.00 - 2.00 uur: Hear here! - Jazzy verjaardagstraktatie: Hear here, een nieuwe 10-koppige formatie. Ze kunnen fluweelzacht fluisteren, maar ook keihard grooven!
23.00 - 2.00 uur: Feest met DJ Ray - Swing out in de Glazen Balzaal

Over science center NEMO
Science center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. NEMO viert in 2007 haar 10e verjaardag. Tijdens de n8 kijkt NEMO met de bezoeker verder de toekomst in. NEMO is tijdens de museumnacht (zaterdag 3 november) open van 19.00-02.00 uur. Meer informatie over het programma staat op www.e-NEMO.nl. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop: www.n8.nl/2007.

--- einde persbericht ---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht