Gemeente Ede

nummer 217 / Ede, 30 oktober 2007

Startende ondernemers krijgen steun in de rug
Ede gaat meedoen aan `Start Smart`

De gemeente Ede gaat deelnemen aan het project `Start Smart`. Dit is een project waarbij startende ondernemers op diverse manieren ondersteuning krijgt bij het opzetten van een bedrijf. Momenteel draait `Start Smart` al in Arnhem, Nijmegen en de Achterhoek. In Ede gaat het project in 2008 van start.

Doel van `Start Smart` is de kwaliteit van startende ondernemingen te verhogen en zo de slagingskans te vergroten. De komende maanden zullen de gemeente Ede en de Kamer van Koophandel de opzet voor de gemeente Ede nader uitwerken, zodat het project in 2008 van start kan gaan.

Belangstellenden kunnen zich vanaf 2008 melden bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Een startende ondernemer die wordt toegelaten doet een competentietest, kan een eigen coach kiezen, en heeft toegang tot trainingen en een garantiefonds. In Ede kunnen naar verwachting in drie jaar ca 80-100 startende ondernemers worden begeleid.

Ede vindt het belangrijk te investeren in de kwaliteit van startende ondernemers. `Start Smart` biedt hiervoor de mogelijkheid. Behalve deze nieuwe vorm van ondersteuning gaat de gemeente door met de organisatie van het Starterscafe, een netwerkbijeenkomst voor startende ondernemers. Ook is Ede present op de landelijke Startersdag, dit jaar a.s zaterdag 3 november in congrescentrum Papendal.

---