Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

30 oktober 2007

Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen Roodbont 2007

Zaterdag 3 november vindt het Nationale Kampioenschap Veebeoordelen Roodbont plaats in het Overijsselse Wierden. Deze wedstrijd is georganiseerd door het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en zou eigenlijk op 22 september plaatsvinden, maar moest toen helaas worden afgelast wegens mond- en klauwzeer in het Verenigd Koninkrijk.

De roodbonte koeien van de familie Van de Kolk staan aanstaande zaterdag in de volle belangstelling van 42 deelnemers uit het hele land. Deze deelnemers hebben zich de afgelopen maanden via lokale en provinciale wedstrijden geplaatst voor deze wedstrijd en zaterdag wordt uitgemaakt wie van hen de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar, Gerrit van de Berg.

Het mooie bedrijf van de familie Van de Kolk bevindt zich aan de Nijverdalsestraat 155a te Wierden. De wedstrijd wordt om 10.15 uur officieel geopend door mevrouw Broeze-van der Kolk, wethouder en 1e loco-burgemeester van de gemeente Wierden, en door Dirk Bruins, voorzitter van het NAJK. Om 15.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats.