Vereniging Natuurmonumenten


KONINGIN STEEKT HANDEN UIT DE MOUWEN OP OPEN ERF DE GROOTE MODDERKOLK 30-10-2007

Vrijwilliger
Op zaterdag 3 november zal Hare Majesteit de Koningin zich, samen met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, inzetten als vrijwilliger op het Open Erf de Groote Modderkolk van Natuurmonumenten en Stichting Verdandi te Loenen. Ze zullen meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden op en rond het erf. De koningin en prinses komen werken in het kader van Make A Difference Day (MADD), een jaarlijks terugkerend landelijk evenement, waarin vrijwilligerswerk centraal staat. De koningin heeft juist voor deze locatie gekozen omdat dit een voorbeeld is van een kleinschalig project waarin de zorg voor mens en natuur samenkomen en waarbij de inzet van vele vrijwilligers onmisbaar is.

Open Erf de Groote Modderkolk Op Open Erf de Groote Modderkolk werken Natuurmonumenten en Verdandi sinds 2005 samen onder het motto: zorg voor mens en natuur. Op de boerderij wonen en werken 10 jongeren met een verstandelijke beperking. Dagelijks komen nog ongeveer 15 mensen met een verstandelijke beperking naar de Groote Modderkolk om er onder begeleiding van medewerkers en vrijwilligers van Verdandi te werken. Zij helpen Natuurmonumenten met werk in de natuur en de verzorging van de kudde brandrode runderen. Ook werken zij op de landerijen, in de moestuin en de boomgaard. De oogst verwerken zij tot producten die in de theeschenkerij verkocht worden. De koningin en prinses komen als vrijwilligers werken tussen de andere vrijwilligers en worden ingepast in de reguliere vrijwilligers-werkzaamheden. Er valt genoeg te doen. Natuurmonumenten en Verdandi kunnen altijd handen gebruiken om de natuurgebieden goed te beheren of de bewoners te begeleiden bij een zinvolle tijdsbesteding.

Gesloten
De koningin en prinses zullen samen met de bewoners en vaste vrijwilligers van Open Erf de Groote Modderkolk de handen uit de mouwen te steken. Hoewel Natuurmonumenten en Verdandi graag bezoekers ontvangen op de Groote Modderkolk, zal het erf deze dag niet toegankelijk zijn voor bezoekers.