Gemeente Leiden

Datum

31 oktober 2007

Bezoekadres
Locatie
Telefoon
E-mail

Gemeente Leiden
Nummer
071031-c/fd
Bureau Communicatie
Stadhuisplein 1
(071) 516 5052
bureaucommunicatie@leiden.nl
Onderwerp
De Zonnebloem bezoekt stadhuis Leiden

Contactpersoon
Fons Delemarre

Telefoonnummer
(071) 516 50 55

Zaterdag 3 november a.s. organiseert het bestuur van de regio Vlietstreek van 'De Zonnebloem' een bezoek aan het Leidse stadhuis voor zo'n 25 van haar Leidse gasten en hun begeleiders. Vanaf 10 uur komen de bezoekers naar het stadhuis, waar zij rondgeleid worden door een aantal raadsleden. Aansluitend aan het bezoek aan het stadhuis biedt de Business Club Leiden de gasten van De Zonnebloem een lunch aan in restaurant City Hall, gevestigd in het Leidse stadhuis.

Wethouder Van den Berg (Zorg) zal de bezoekers welkom heten in het stadhuis.

Het bezoek aan het stadhuis is een initiatief van De Zonnebloem en vindt plaats in het kader van 'Make a Difference Day'. Het bestuur van De Zonnebloem: "Wij zijn blij dat onze gasten zo gastvrij door de gemeente en de Business Club ontvangen worden. Daardoor kunnen we op 3 november iets extra's voor ze betekenen. Het bezoek aan het stadhuis is voor hen echt iets om naar uit te kijken en om straks -na het bezoek- met veel plezier op terug te kijken".

Make a Difference Day (MADD)
Op 2 /3 november a.s. vindt MADD plaats. MADD is overgewaaid uit Amerika en wordt dit jaar voor de 3e keer in Nederland georganiseerd. MADD houdt in dat men op één speciale dag vrijwillig iets doet voor anderen, veelal voor mensen voor wie deelname aan het maatschappelijk leven niet zo vanzelfsprekend is.

De Zonnebloem
De Nationale vereniging 'De Zonnebloem' is de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland. Met in totaal meer dan 37.000 vrijwilligers zet de vereniging zich in voor mensen die het door lichamelijke beperking en/of vereenzaming niet gemakkelijk hebben.