Stadsdeel Zeeburg

Landelijke natuurwerkdag in het Diemerpark


1 november 2007
Het Diemerpark is op zaterdag 3 november 2007 weer één van de 300 locaties waar gewerkt gaat worden op de Landelijke Natuurwerkdag. Om 10.00 uur geeft Els Corporaal, beheerder van het park, uitleg aan de vrijwilligers. Het verzamelpunt is het begin van de Nesciobrug, bij de ingang van het Diemerpark. Ook stadsdeelwethouder Dennis Straat is bij de start aanwezig.

Programma Natuurwerkdag

Tijdens deze dag worden de wilgen geknot en wordt de wilgopslag verwijderd. Het is belangrijk dat het gebied half open en afwisselend blijft, zodat het aantrekkelijk is voor de zeldzame planten- en diersoorten die er leven, zoals de ringslag, de rugstreeppad en vogels als de blauwborst en de koekoek. Naast het begeleiden van de werkzaamheden geeft Els Corporaal ook op de fiets een rondleiding door het Diemerpark.

Aan het werk tijdens de Natuurwerkdag

Make a Difference Day

Dit jaar valt de Landelijke Natuurwerkdag samen met Make a Difference Day. Op deze dagen (2 en 3 november) kan iedereen, jong en oud, als vrijwilliger aan de slag bij één van de verschillende projecten die zich afspelen. MADD is een kans om vrijblijvend kennis te maken met het vrijwilligerswerk in de buurt en voor vrijwilligersorganisaties een mogelijkheid om nieuwe vrijwilligers te werven.

Aanmelden Natuurwerkdag

Meer informatie over de Landelijke Natuurwerkdag is te vinden op www.natuurwerkdag.nl. Mensen die ook willen meehelpen kunnen zich via deze website opgeven.

Voor meer informatie over Make a Difference Day, kijk op www.makeadifferenceday.nl.