Ingezonden persbericht


DWH presenteert Politieke Nota

Voor het eerst in haar bestaan heeft de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) een politiek-maatschappelijke nota gepresenteerd, die onlangs door DWH-voorzitter Rob Vermeer werd aangeboden aan de burgemeester van Delft, Bas Verkerk.

Verkerk verklaarde het een erg positieve ontwikkeling te vinden dat de DWH haar maatschappelijke rol oppakt en daarmee opkomend voor de homogemeenschap in Delft en omgeving.

De nota bespreekt een veelheid van onderwerpen, variërend van openbare orde en veiligheid, tolerantie, onderwijs, godsdienst, horeca, media, gezondheidszorg, huisvesting, cultuur en dergelijke.

Deze Nota is een antwoord op de constatering dat bestuurders in sommige gemeenten in de regio geen noodzaak zien in het maken van specifieke op hun homogemeenschap gericht beleid. Hij hoopt dat deze nota deze bestuurders de ogen opent en alsnog tot goede beleidsvorming gaan komen. Burgemeester Verkerk gaf in ieder geval aan dat hij de nota in het College van B&W van Delft zal bespreken.

Met deze nota tracht de DWH het komende jaar een 4-tal zaken na te streven, namelijk:


* een sluitende en niet voor meerdere uitleg vatbare definitie van het woord "gezin" in de gemeenten in de regio bij het woonruimtebeleid en opstellen van bestemmingsplannen door die gemeenten,
* de introductie van een "homovriendelijk" vignet voor de horeca,
* het doorgeven van homo TV zenders op de kabel niet belemmert mogen worden, en
* de realisatie van een digitaal meldpunt voor homodiscriminatie voor Delft en omgeving.

De nota is geschreven door mensen uit Delft en omgeving en gebaseerd op eigen ervaringen en waarnemingen in deze regio.

De nota is te downloaden op de website van de DWH: http://www.homodelft.nl/.

Noot redactie: voor nadere vragen e.d. kan u contact opnemen met

06 - 511 3 77 33