Gemeente Deventer

Werkzaamheden renovatie speelplekken op schema

De werkzaamheden aan de speelplekken in Diepenveen, Schalkhaar, De Hoven, Zandweerd en Zwolsewijk zijn in volle gang. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het speelbeleidsplan en zijn onderdeel van het project buurtspeelplannen.

Volgens planning
Het ziet ernaar uit dat de planning om vóór het einde van dit jaar alle speelplekken op de genoemde plekken klaar te hebben, wordt gehaald. Het enige dat wordt uitgesteld zijn de schilderwerkzaam-heden die worden verricht aan de houten speeltoestellen.

Schilderen in voorjaar
Het schilderwerk dat wordt uitgevoerd door het Deventer Groen Bedrijf, is uitgesteld tot het voorjaar. De weersomstandigheden zijn op dit moment zodanig dat het hout niet meer genoeg opdroogt. Bij het schilderen wordt het water ingesloten waardoor het sneller gaat rotten en de kwaliteit sneller afneemt.

Wanneer een speelplek wordt opgeleverd kan het dus voorkomen dat een houten toestel nog niet goed in de verf zit. Zodra de weersomstandigheden in het voorjaar het toelaten, worden de houten toestellen alsnog van een nieuwe verflaag voorzien.

Klachten
Mocht u klachten hebben als gevolg van de renovatiewerkzaamheden, stuurt u dan een e-mail naar spelen@deventer.nl