Koninklijke Nederlandse Schaakbond



Vrouwenteam doet goede zaken op Europees Kampioenschap

In de zesde ronde van het Europees kampioenschap voor teams heeft de Nederlandse mannenploeg gelijk gespeeld tegen Noorwegen. De vrouwen boekten een spetterende 3½-½ overwinning op Servië.

Het gelijke spel tegen Noorwegen was een tegenvaller voor de Nederlanders. Noorwegen heeft met Magnus Carlsen weliswaar een topper aan het eerste bord (hij won van Tiviakov), maar aan de andere borden had Nederland een flink ratingoverwicht. Dat resulteerde in overwinningen voor Ivan Sokolov en Erwin l'Ami en een nederlaag voor Daniel Stellwagen.

Rusland dat met 3-1 van Israël won kan de overwinning nauwelijks meer ontgaan. Nederland staat op de twaalfde plaats in een groep van zeven teams met 7 matchpunten.

De individuele uitslagen waren:
Noorwegen - Nederland 2-2
Magnus Carlsen - Sergei Tiviakov 1-0
Kjetil A Lie - Ivan Sokolov 0-1
Espen Lie - Daniel Stellwagen 1-0
Jon Ludvig Hammer - Erwin l'Ami 0-1

De vrouwen wonnen met 3½-½ tegen Servië en maakten een grote sprong voorwaarts op de ranglijst. Zhaoqin Peng ging verder met haar fantastische serie en staat nu op 5½ uit 6. Ook Petra Schuurman doet het met 3½ uit 5 goed. De Nederlandse vrouwen delen nu de vijfde tot achtste plaats. Rusland en Polen gaan aan de leiding.

De individuele uitslagen waren:
Nederland - Servië 3½-½
Zhaoqin Peng - Natasa Bojkovic 1-0
Bianca Muhren - Irina Chelushkina 1-0
Petra Schuurman - Ana Benderac 1-0
Marlies Bensdorp - Andjelija Stojanovic ½-½

Alle informatie over het toernooi is te vinden via de website: http://www.greekchess.com/euro2007/

---

HSG en Hotels.nl handhaven zich aan de kop in de meesterklasse

In de derde ronde van de KNSB-competitie hebben de twee koplopers in de meesterklasse beide gewonnen. HSG versloeg in Leiden LSG 1 met 4-6 en Hotels.nl (Groningen) was met 7-3 duidelijk te sterk voor het goed begonnen Utrecht. Ook de andere uitslagen verliepen volgens de ratingverwachting, zodat er al sprake is van een duidelijke scheiding van de geesten.
Alle uitslagen van de derde ronde zijn op deze site te vinden bij de competitie.

---