Persberichten stad Utrecht, 11.55 uur

Utrecht, 04-11-2007

Woning overvallen

DE MEERN Vrijdagavond 2 november zijn bewoners van een woning aan de Rijksstraatweg overvallen. De twee bewoners hadden die avond bezoek van een bevriend echtpaar, toen rond 21.00 uur de deurbel ging. Toen de man opendeed kwamen er direct twee mannen en twee vrouwen naar binnen die vroegen naar geld. Hierbij gebruikten zij ook geweld en raakte de man gewond aan zijn gezicht. Een alerte buurtbewoner had geschreeuw gehoord en zag de overvallers in de woning. Omdat hij het niet vertrouwde alarmeerde hij de politie. Agenten waren snel ter plaatse en konden drie overvallers direct aanhouden. De verdachten zijn twee 20-jarige vrouwen uit Utrecht en Soesterberg en een 18-jarige man uit Utrecht. De vierde overvaller kon ontkomen. De politie heeft deze overval in onderzoek.

Man neergeschoten

UTRECHT In de nacht zaterdag 3 op zondag 4 november is een nog onbekende man zwaar gewond geraakt bij een schietincident. Het slachtoffer zat rond 02.00 uur in een horecagelegenheid aan de Leidsekade. Een andere bezoeker zocht contact met de man en samen liepen zij naar buiten. Toen zij buiten stonden schoot de man het slachtoffer neer en reed weg in een personenauto in de richting van de Graadt van Roggenweg. De gealarmeerde politie heeft direct het gebied rond de horecagelegenheid afgezet voor sporenonderzoek. Ook zijn alle bezoekers van de horecagelegenheid gehoord. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMC. De politie doet momenteel onderzoek naar de dader en de aanleiding van dit schietincident.

Baldadige jongeren

DE MEERN De politie heeft vrijdag 2 november rond 19.30 uur vijf jongeren aangehouden voor baldadigheid. Een surveillerende agent zag dat het vijftal op een schoolplein aan de Van Lawick van Pabstlaan fietsenrekken op een hoop gooiden. Drie jongens en twee meisjes in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit De Meern en Utrecht fietsen vervolgens weg. Op de Molenpolder konden agenten de jongeren aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar hun ouders in kennis zijn gesteld. Alle vijf kregen een proces-verbaal.

Mishandeling

UTRECHT Vrijdagmiddag 2 november troffen agenten op de Ariadnedreef een 72-jarige man aan met een hoofdwond. De Utrechter wilde rond 14.30 uur zijn auto parkeren op de Ariadnedreef. Kennelijk was een 55-jarige buurtbewoonster het hier niet mee eens en er ontstond een ruzie. Toen de 53-jarige echtgenoot en haar 18-jarige zoon zich ook met deze parkeerkwestie bemoeide ontstond een handgemeen waarbij de 72-jarige man gewond raakte. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Agenten hebben de vrouw, haar man en zoon aangehouden voor openlijk geweld tegen personen en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Fietser getrapt

UTRECHT Vrijdagavond rond 18.40 uur kreeg de politie een melding dat er een fietser gewond was geraakt bij een aanrijding op de Elektronweg. Terplaatse troffen agenten de 56-jarige fietser aan die versuft op de grond zat. Hij vertelde dat hij door een jongen van zijn fiets was getrapt en daardoor ten val kwam. Een getuige vertelde dat zij twee jongens had zien fietsen waarvan er een het slachtoffer had getrapt. Deze jongen had een licht getint uiterlijk en droeg een donkerbruine jas/parkamodel. De tweede jongen was tussen de 15 en 25 jaar, licht getint uiterlijk, zwart haar mogelijk in een staart en droeg en pet en een parka jas in lichte kleuren. Deze jongen reed op een opvallende grijze fiets met een zwaar frame en een lange voorvork. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en hier bleek dat hij zwaar beenletsel heeft opgelopen. De politie is op zoek naar mensen die getuige geweest zijn van deze mishandeling en/of aan de hand van het signalement de dader(s) herkennen. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vrouw lastiggevallen

UTRECHT In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober is een 20-jarige vrouw uit Utrecht onzedelijk betast toen zij over de Amsterdamsestraatweg fietste. De vrouw fietste rond 02.30 uur in de richting van Maarssen ter hoogte van het Julianapark toen een man naast haar kwam fietsen en haar aanraakte. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar eventuele getuigen van dit incident. Het signalement van de man: licht getint uiterlijk en hij droeg die nacht een muts. Vrouwen die op dezelfde locatie een dergelijk incident hebben meegemaakt, worden verzocht zich ook te melden. U kunt bellen met de politie via 0900-8844.