Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 04-11-2007

Fietser ernstig gewond

HOOGEVEEN Een 25 jr. inwoner van Hoogeveen is zaterdagmiddag met waarschijnlijk ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle. De man was betrokken bij een verkeersongeval op de kruising van de Mr. Cramerwegweg met de Galileilaan in Hoogeveen. Hij fietste de kruising op en verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 30 jr. man uit Hoogeveen. Deze kon de fietser niet meer ontwijken. Een mobiel medisch team kwam met een traumaheli ter plaatse en verleende medische hulp aan het slachtoffer. (07-191284)

Met auto tegen boom

EEN Op de Eenerstraat bij Een botste in de nacht van zaterdag op zondag een 23 jr. inwoner van Assen met een auto tegen een boom. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De auto kwam in een slip en botste tegen een boom. De bestuurder raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.. (07-191436)

Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

RODERESCH De politie vorderde zaterdagavond het rijbewijs in van een 19 jr. inwoner van Diever. De jongeman, vallend onder de categorie beginnend bestuurder, raakte in een flauwe bocht in de Hoofdweg in Roderesch met zijn auto van de weg, raakte een lantaarnpaal en kwam in een droge sloot tot stilstand. Waarschijnlijk heeft de bestuurder hard gereden. De auto werd totaal vernield. De bestuurder had gedronken. I.v.m. lichte verwondingen is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Daar nam een arts op verzoek van de politie bloed bij hem af. Dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Een 19 jr. passagier uit Assen bleef ongedeerd. (07-191375)

Aangehouden op verdenking diefstal lood

EMMEN Bij sloopwoningen aan de Holtackers in Emmen hield de politie zaterdagmorgen een 22 jr. inwoner van Schoonebeek aan. De man, een bekende veelpleger, wordt verdacht van diefstal van lood. Hij werd daarbij overlopen door een werknemer van het bedrijf dat de sloopwerkzaamheden verricht. Hoewel de verdachte in 1e instantie vluchtte, kwam hij even later terug waarna de politie die nog in de buurt was, hem kon aanhouden. Hij is ingesloten. (07-191239)

Proces-verbaal voor verbranden afval

ZUIDLAREN De politie heeft zaterdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 49 jr. bewoner van de Gelinge in Zuidlaren. De man verbrandde in zijn tuin tuinafval, keukenkastjes en geverfd hout.

Politie neemt ploertendoder in beslag

ASSEN Op aanwijzing van een aantal horecaportiers hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag in de Mulderstraat in Assen een 16 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen was kort daarvoor betrokken bij een schermutseling op straat. Portiers zagen daarbij een wapen en waarschuwden de politie. Die vond in de jas van de jongen de ploertendoder. Omdat het bezit van zon wapen verboden is hield de politie de jongeman aan. Na het afleggen van ene verklaring is hij in vrijheid gesteld. De ploertendoder is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-191425)

Aangehouden voor bezit harddrugs

EMMEN Op de Laan van het Kinholt in Emmen hield de politie zaterdagavond twee mannen van 20 jr. uit die plaats aan. De politie controleerde de auto waarin de mannen zaten en trof daarin een zakje met vermoedelijk harddrugs aan. Nadat de mannen waren uitgestapt vond de politie vlak bij de auto nog een zakje met vermoedelijk harddrugs. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie nam de drugs en o.a. nog een weegschaal in beslag. (07-191387)

Proces-verbaal voor vechten op de openbare weg

HOOGEVEEN De politie maakt proces-verbaal op tegen twee jongens van 16 en 20 jr. uit Geesbrug en Nieuw Balinge. De twee jongens gingen in de nacht van zaterdag op zondag op de Kleine Kerkstraat in Hoogeveen onder de ogen van een aantal agenten met elkaar op de vuist. Daarop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring zijn ze weer in vrijheid gesteld. (07-101423)