Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 4 november 2007
Opmerkingen ( geen

Kerkrade; mishandeld met glas

Beveiligingsmensen van een horecagelegenheid aan de Roda J.C. Ring in Kerkrade, hebben zondagmorgen rond 05.00 uur een 29-jarige inwoner van Eys aangehouden, nadat deze op een toilet een andere bezoeker met een glas zou hebben mishandeld.

Het slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Simpelveld, werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen moesten op 20 plaatsen worden gehecht.

De beveiligingsmensen waarschuwden meteen na de mishandeling de politie. Deze hield de verdachte vervolgens aan. De man is ingesloten.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Heerlen; viermaal brand gesticht in korte tijd

Zondagmorgen hebben onbekenden in korte tijd viermaal brand gesticht in de wijk Meezenbroek in Heerlen. De schade door deze branden bleef beperkt.

De eerste melding betrof een brand in een flat aan de Kasteellaan. Daar werd in een hal papier in brand gestoken. De brandweer was snel ter plaatse en wist erger te voorkomen. Het volgende geval speelde zich af in een brandgang van de Kasteellaan. Daar moest een kunststof tuinstoel het ontgelden. Ook hier moest de brandweer in actie komen. Even later kwam een melding over een brand in een brandgang bij de Groen van Pinkstererstraat. Een conifeer ging in vlammen op, waarbij een schuurtje ook schade opliep.

De laatste melding kwam vanaf de Tooropstraat. Daar werden drie vuilcontainers in brand gestoken. Deze stonden dicht bij een schuur.

De politie onderzoekt deze brandstichtingen, die door snel ingrijpen, gelukkig beperkt zijn gebleven. Om de verantwoordelijken op te pakken roept zij getuigen op zich te melden (0900 - 8844).