Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Onderwerpen Nioscoop, 4 november 2007, 15.00 tot 15.30 uur, Nederland 2

Imam in de gevangenis
Naast de gevangenispastoor- en rabbijn komt er binnenkort ook een officiële geestelijk verzorger voor moslims: de gevangenisimam. Na een lange periode van onderhandelen heeft het Ministerie van Justitie het Contactorgaan Moslims en Overheid (het CMO) erkend als zogenaamde 'zendende instantie'. Een impressie over wat dit inhoudt en wat de gevolgen zijn.

Gehuldigd rolmodel
Bloed, zweet en tranen van Jamil Chami zijn eindelijk beloond met een officiële huldiging op het stadhuis van Utrecht. Jamil Chami behaalde juni dit jaar een gouden medaille tijdens de wereldkampioenschappen Taekwondo in Canada. Daarnaast heeft hij een bronzen medaille gehaald op de Europese kampioenschappen in Slowakije én is hij zesvoudig Nederlands kampioen. In Nederland zet hij zich in als trainer voor zowel islamitische als niet- islamitische kinderen. Door velen wordt Chami gezien als een rolmodel voor de gemeenschap. In Nioscoop een portret van wereldkampioen Jamil Chami.

Historische hadj
De tijd van de jaarlijkse pelgrimstocht, de hadj, komt er weer aan. In Nioscoop een indruk van hoe enkele van de hadj-rituelen ontstaan zijn.

De Horizon zaterdag 3 november, tussen 19.30 en 20.10 op Radio 5.

Antwoorden van de imam
Het debat over de islam in Nederland gaat maar door. Het is het waarschijnlijk de meest besproken godsdienst van dit moment; echter vaak helaas zonder enige kennis van zaken Binnen de niet-islamitische gemeenschap maar zeker ook binnen de islamitische gemeenschap bestaan vele vragen over geloofskwesties. Vragen die niet altijd even gemakkelijk en deskundig beantwoord kunnen worden. De Horizon biedt uitkomst: aanstaande zaterdag tussen 19.30 en 20.10 uur kan iedereen bellen met het gratis nummer 0800-3000555. In de studio in Hilversum zit imam Remy Soekirman voor u klaar om alle vragen live te beantwoorden. Ook via de email kan de vraag vanaf nu al gesteld worden: stuur uw vraag naar: redactie@islamitischeomroep.nl.