Ingezonden persbericht


Persbericht

Poëzieroute Middelburg met dichters en vertellers

MIDDELBURG - Zondag 4 november vindt in Middelburg een nieuwe aflevering van de jaarlijkse Poëzieroute plaats. Tien dichters, twee verhalenvertellers en een muzikant brengen hun werk op vier locaties. De eerste drie dichters beginnen om 13.30 uur bij Boekhandel De Drvkkery op de Markt. Om 14.30 uur treden weer drie dichters op in het atelier van Jet Sondaar, Koepoortstraat 6. Om 15.30 uur wordt e.e.a. vervolgd in het atelier van Juul Kortekaas, Brakstraat 5. De middag wordt besloten in Galerie Revolution, Lange Noordstraat 41. De muziek wordt op alle locaties verzorgd door de Zeeuws-Vlaamse zanger-gitarist Ries de Vuyst.

De volgende dichters en vertellers geven acte de présence: Daan Anthuenis, Anna de Bruyckere, Emma Burns, Hendrik Carette, Emma Crebolder, Marcel Koopman (stadsdichter), Peer van Meer, Jesse Meeusen, Theo Raats, Thom Schrijer, George Sponselee en André van der Veeke. De vorige Middelburgse stadsdichter Jan J.B. Kuipers verleent medewerking als inleider van de optredens in de Brakstraat.

Het thema is 'Overkanten', een woord dat in Zeeland een speciale lading heeft. 'Overkanten' is ook de titel van de bundel waarin werk van de optredende dichters is opgenomen. De bundel is te koop voor ¤ 7,50. Hij wordt gepresenteerd op donderdagmiddag 1 november om 16.00 uur in de Drvkkery.