Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man verwond met mes bij vechtpartij

Publicatiedatum: 4-11-2007 15:20:27

ARNHEM - Bij een vechtpartij zondagochtend vroeg in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost is een 23-jarige man uit Spijkenisse gewond geraakt. De man was verwond door een mes. De politie heeft een 21-jarige Arnhemmer als verdachte aangehouden. Het slachtoffer was rond kwart voor zes met twee kennissen naar een feest in Arnhem geweest en op weg naar huis bij kennissen in Malburgen. Op een gegeven moment zou het tot een treffen zijn gekomen tussen hen en drie andere bezoekers van het feest, waaronder de later aangehouden Arnhemmer. De Arnhemmer zou daarbij de Spijkenisser hebben bedreigd met een mes. Om te voorkomen dat het dreigement werd uitgevoerd zou het slachtoffer het mes bij het lemmet hebben vastgepakt waarbij hij verwondingen aan zijn handen opliep. Door inmiddels gewaarschuwde agenten werd de Arnhemmer terplekke aangehouden. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
(07-166523)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zettenaar opgepakt na mishandeling horecaportier
Publicatiedatum: 4-11-2007 15:19:47

ARNHEM - Een 21-jarige man uit Zetten is in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een portier van een horecazaak op de Arnhemse Korenmarkt te hebben geslagen. Volgens de portier was er rond drie uur onenigheid in de zaak ontstaan met een bezoekster. Toen hij haar de zaak uit wilde zetten bemoeide de Zettenaar zich ermee. Hij zou de portier in de onderbuik hebben geslagen. De man werd daarop vastgepakt en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De Zettenaar werd voor de nacht ingesloten en is in de loop van zondagochtend na verhoor vrijgelaten. (07-166451)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bewoner aangehouden na nachtrumoer

Publicatiedatum: 4-11-2007 15:19:14

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning in de wijk Presikhaaf de 24-jarige bewoner aangehouden wegens onder meer het veroorzaken van nachtrumoer. Even voor één uur klaagden buurtbewoners over het kabaal dat uit de woning van de Arnhemmer kwam. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen hoorden zij dat er zich binnen kennelijk een ruzie afspeelde. Onder de diverse aanwezigen wenste echter niemand een verklaring af te leggen. De Arnhemmer bleef zich echter luidruchtig gedragen en bleek bovendien flink onder invloed van alcohol. Om de rust te herstellen werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn roes kon uitslapen. De man is in de loop van de ochtend met een boete naar huis gestuurd. (07-166413)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken zonder rijbewijs doorgereden na ongeval
Publicatiedatum: 4-11-2007 15:18:42

ARNHEM - Rijden onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs en het doorrijden na een aanrijding. Voor die feiten heeft de Arnhemse politie vrijdagavond een 59-jarige Arnhemmer aangehouden. De man raakte rond tien uur 's avonds op de rotonde op de Randweg, ter hoogte van de Venlosingel, betrokken bij een aanrijding. Daarbij zou hij tegen de wagen van een 43-jarige stadsgenoot zijn gebotst. Bij de aanrijding was alleen blikschade, maar de Arnhemmer reed door zonder zich bekend te maken. Aan de hand van zijn kenteken, dat door de achtergebleven automobilist aan de politie was doorgegeven, kon de Arnhemmer even later worden opgespoord. De man bleek onder invloed met een alcoholpromillage van 1,36. Dat is ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid. De Arnhemmer gaf ook nog toe zonder rijbewijs gereden te hebben.
(07-165926)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Sluipverkeer over Posbank beboet

Publicatiedatum: 4-11-2007 15:18:05

RHEDEN - Door de politie van Rheden zijn vrijdagavond 43 bestuurders op de bon geslingerd nadat zij betrapt waren op de Beekhuizenseweg. De bestuurders gebruikten de weg over de Posbank kennelijk als sluiproute om de files van vrijdagavond te omzeilen. Na zonsondergang geldt er echter een verbod voor gemotoriseerd verkeer om gebruik te maken van de wegen over de Posbank. Tussen half zeven en half acht constateerden agenten dat er echter veel verkeer over de Beekhuizenseweg reed. Op het negeren van het inrijverbod staat een boete van vijftig euro. (07-165893)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles in Arnhem

Publicatiedatum: 4-11-2007 15:17:25

ARNHEM - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn zaterdagavond en de daaropvolgende nacht twee verkeerscontroles gehouden op de Hommelseweg en Rosendaalsestraat. De controles waren va tevoren aangekondigd op de site www.verkeershandhaving.nl.

Op de Hommelseweg werden tussen half elf 's avonds en half twee 's nachts ruim 250 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Dat leverde één automobilist op die met teveel drank op achter het stuur zat. Bij hem werd een promillage gemeten van 1,15 (ruim twee keer de norm). Daarnaast werden drie bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen. Ook werden twintig fietsers en bromfietsers op verlichting gecontroleerd, maar die reden allen met licht.

De controle op de Rosendaalsestraat leverde zes drankrijders op. Onder hen een beginnend bestuurder, die zijn rijbewijs moet inleveren. Het betrof een 23-jarige Arnhemmer die ook het hoogst gemeten promillage had: 1,08. Voor een beginnend bestuurder is dat vijf keer teveel. Ruim twintig bestuurders hadden tussen twee en vijf uur 's nachts een blaastest afgelegd. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij zonder rijbewijs reed.
(07-166518 / 166526)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---