Gemeente Lochem


Cursus 'Als botten en spieren protesteren'

Bent u ouder dan 50 jaar en hebt u ook wel eens last van pijn aan uw knieën, rug en nek? Dit kunnen de eerste verschijnselen zijn van beginnende klachten aan het bewegingsapparaat zoals artrose, osteoporose en nek en lage rug. Op zich hoeven deze belemmeringen geen probleem te zijn, want u kunt er zelf veel aan doen om deze klachten te voorkomen of te verminderen. En dat is wat u leert in de cursus: 'Als botten en spieren protesteren'.

In het kader van Senioren op de Kaart zal de gemeente Lochem in de maand november twee cursussen 'als botten en spieren protesteren' aanbieden aan alle mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder die gezond en fit willen blijven.

De cursussen worden gedurende de onderstaande data gegeven in Sport en Cultuur Centrum 't Treftpunt in Gorssel en in Sport-recreatiecentrum De Beemd in Lochem.

Sport en Cultuur Centrum 't Treftpunt in Gorssel
Maandag 5, 12, 19 en 26 november van 10.00 - 12.00 uur

Sport-recreatiecentrum De Beemd in Lochem
Dinsdag 6, 13, 20 en 27 november van 9.00 - 11.00 uur

Wat gaan we doen?
Het is een praktische cursus waarin u allerlei tips en oefeningen aangereikt krijgt waar u thuis direct mee aan de slag kunt. Bij de cursus hoort een uitgebreid cursusboek met veel informatie en oefeningen met foto's. U krijgt informatie over de oorzaak en achtergronden van verouderingsverschijnselen zoals artrose, osteoporose en nek-rugklachten en wat u zelf kunt doen om de gevolgen hiervan af te remmen of tegen te gaan. Bovendien wordt aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding. De cursus wordt geleid door gespecialiseerde docenten.

Hoe kan u zich opgeven voor een cursus?
U kunt zich opgeven voor een cursus door contact op te nemen met: Miranda Wassink, breedtesportcoördinator van de gemeente Lochem. Zij is telefonisch bereikbaar via: 06 - 20837728, en per email: m.wassink@lochem.nl