Senternovem


04-10-2007 | Amsterdam Energy Brokerage voor de chemische en voedingsindustrie

Op 5 en 6 november 2007 vindt de Amsterdam Energy Brokerage plaats, over energiebesparing in de chemische en voedingsmiddelenindustrie. De bedoeling van het evenement is internationale partijen aan de vraag en aanbodzijde bij elkaar te brengen, om gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen van implementatie van nieuwe energiebesparende technologieën.

De alsmaar stijgende energieprijzen en de noodzaak van CO2-emissiereductie vragen, ook in de chemische en voedingsindustrie, om nieuwe oplossingen die leiden tot significante efficiencyverbetering. Die zijn alleen te bereiken als procestechnologen, ingenieursbureaus, apparatenbouwers en de procesindustrie samenwerken. De Amsterdam Energy Brokerage gaat deze partijen bij elkaar brengen. Naast procestechnologen worden hiervoor nadrukkelijk ook plantmanagers uitgenodigd die verantwoordelijk zijn voor het energie-efficiënt draaien van de productie.

Programma
Het programma van de brokerage bestaat uit plenaire en matchmaking sessies. Op de plenaire sessies zal een aantal sprekers van bekende bedrijven en instituten hun visie geven op het implementeren van innovaties op het gebied van energie-efficiency. Dit zijn:
* Claus Peter Hälsig, Fluor Corporation

* Hans Hoogland, Unilever

* Arian Nijmeijer, Shell

* Bert Stuij, SenterNovem

* Jelle Nijdam, SenterNovem

* Wridzer Bakker van DSTI

Voor de matchmaking sessies worden bilaterale gesprekken georganiseerd, waar de deelnemers vraag en aanbod van technologie kunnen uitwisselen en de mogelijkheden van samenwerking kunnen bespreken.

Amsterdam Energy Brokerage vindt plaats op 5 en 6 november 2007 in het Radisson SAS Hotel in Amsterdam. De organisatie houdt zich nadrukkelijk het recht voor om het aantal Nederlandse deelnemers te beperken, om het internationale karakter van het evenement te garanderen.

Zoekt u energiebesparende technologie voor uw bedrijf of heeft u energiebesparende technologie ontwikkeld? Schrijf u dan in vóór 10 oktober 2007 op www.AmsterdamEnergyBrokerage.com. Op deze website vindt u tevens het complete programma en de voorwaarden.