Gemeente Vlaardingen


Fittest voor 50-plussers

15 oktober 2007

De populaire regionale fittest voor 50-plussers wordt dit jaar gehouden op maandag 5 november 2007, in de sport- en evenementenhal Margriet in Schiedam. Voor deze fittest bestaat elk jaar veel belangstelling en het geeft de deelnemers inzicht in o.a. de bloeddruk, de algemene lichamelijke conditie, de spierkracht, het cholesterol gehalte, en het uithoudingsvermogen. Ook wordt er een gehoortest afgenomen. De test wordt na afloop besproken met een sportarts.

Veel 50-plussers willen graag weten hoe hun fitheid ervoor staat en kunnen die op deze fittest laten meten onder deskundige leiding. Het Sportservicebureau van de gemeente Vlaardingen en de Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Schiedam, ondersteund door het Fonds Schiedam Vlaardingen, hebben deze test al een flink aantal jaren op hun programma staan en de belangstelling blijft groot.

De aanwezige sportartsen adviseren de deelnemers tevens om aan sport te gaan doen om fit te blijven. De meest eenvoudige manier om de gezondheid te bevorderen is het uitvoeren van fysieke activiteiten in de juiste dosering en intensiteit. Dit bij voorkeur gedurende minimaal 30 minuten per dag.

Belangstellenden voor de fittest kunnen zich tot uiterlijk 17 oktober 2007 aanmelden. Na het inleveren van het inschrijfformulier ontvangen de deelnemers een bericht over tijdstip waarop de fittest wordt afgenomen.

Omdat de deelname beperkt is, het testteam kan maximaal vijfhonderd deelnemers verwerken, gaat de inschrijving op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren.

Verdere informatie bij het Sportservicebureau, telefoon (010) 48 45 76, email: sportservicebureau@vlaardingen.nl of de Dienst Sport en Recreatie, telefoon (010) 20 28 23 81.