Ingezonden persbericht


AANKONDIGING
DORDRECHT, 23 oktober 2007

Minister Rouvoet verzorgt preventieles in Week van Verslaving

Dordrecht - Minister Rouvoet voor Jeugd & Gezin gaat op maandag 5 november in gesprek met jongeren over alcohol- en drugsgebruik. Hij doet dat tijdens een preventieles van Stichting Voorkom, een christelijke organisatie voor verslavingspreventie. Het thema van de preventieles is 'Hoe was je weekend?' en vindt plaats in het kader van de Week van Verslaving. De les wordt gegeven vanaf 13.00 uur op het Montaigne Lyceum, Kiekendiefstraat 25 in Den Haag.

Theo van der Sluijs, directeur Voorkom: "We weten dat Minister Rouvoet heel geïnteresseerd is in de problematiek onder jongeren. Daarom hebben we hem uitgenodigd om deze les te verzorgen. Als Stichting Voorkom willen we een beeld krijgen van waar jongeren mee bezig zijn in het weekend. We willen weten óf en hoeveel alcohol of drugs ze gebruiken in het weekend én wat voor invloed dit gebruik heeft op hun schoolprestaties. Hierover gaan we met jongeren in gesprek. Dertig jongeren zullen deelnemen aan het gesprek met de minister."

Het thema van de Week van Verslaving is 'Dat doet mijn kind niet, toch?' en vindt plaats van 4 t/m 11 november. Onder andere Stichting De Hoop uit Dordrecht, Stichting Voorkom uit Houten en Stichting De Brug uit Katwijk doen mee. De deelnemende organisaties maken zich zorgen over het gebruik van verslavende middelen door jongeren. Doel van de Week van Verslaving is om ouders en opvoeders wakker te schudden, ze te informeren over verslavende middelen en ze toe te rusten om jongeren te leren goede keuzes te maken op dit gebied. Ouders, maar ook docenten, jongerenwerkers en dominees, hebben vaak geen idee wat 'hun' kinderen uitspoken op het gebied van verslavende middelen. 'Mijn kind doet dat niet, toch?' is een veelgehoorde uitspraak. Tegelijk is de themaweek ook gericht op bewustwording onder de jongeren zelf.

Voor meer informatie, zie de website www.weekvanverslaving.nl