Gemeente Son en Breugel


Ondertekening intentieovereenkomst Sonniuspark

Maandag 5 november a.s. ondertekenen de gemeente Son en Breugel en projectontwikkelaar Geb. Van Wanrooij bouwbedrijven een intentieovereenkomst in het kader van Sonniuspark. Wethouder Hans Overbeek zet zijn handtekening namens de gemeente, directeur Clemie van Wanrooij ondertekent namens het bouwbedrijf.
---

De gemeente Son en Breugel gaat in de nieuwe woonwijk Sonniuspark circa 600 woningen bouwen. Het bedrijf Van Wanrooij heeft in het gebied waar de woningen gebouwd worden een aantal percelen in zijn eigendom.

Door het ondertekenen van deze overeenkomst spreken beide partijen de intentie uit te onderzoeken of het mogelijk is om in de vorm van een bouwclaimmodel een samenwerkingsovereenkomst te sluiten voor het ontwikkelen en realiseren van één of meerdere delen van het project Sonniuspark door de ontwikkelaar. Volgens het bouwclaimmodel draagt de projectontwikkelaar haar grondpositie over aan de gemeente en mag in ruil daarvoor een aantal woningen in Sonniuspark bouwen. Daarbij worden afspraken gemaakt over het mogelijke aantal woningen, in welke segmenten van de nieuwe woonwijk en de fasering.

Naar verwachting zal begin 2008 een samenwerkingsovereenkomst gesloten kunnen worden.