Woningstichting Land van Rode


Betoverende entree
(5 november 2007)

Land van Rode laat de entrees van de hoogbouwflats aan de Hertogenlaan opnieuw schilderen. Ditmaal niet zomaar een nieuwe laag verf, maar een heuse omtovering naar een andere stijl. Romantisch, fantasierijk en sprookjesachtig, net als bijvoorbeeld de Efteling en Mondo Verde. Één van de entrees is klaar.

Woningstichting Land van Rode nam voor de uitvoering van dit project contact op met de Vrije Akademie ZOM. Via de Vrije Academie werden de contacten gelegd met de Kerkraadse kunstenaar Wiel te Poel. Deze wist de entree om te toveren tot een levendige straat met antieke houten deuren, verscholen ramen en sfeervolle lantaarnverlichting.

De flat heeft nu een lekkere binnenkomer. Het is een gezellige hal waar mensen graag thuiskomen. De ijzeren liftdeuren zijn omgeschilderd tot antieke houten deuren en de leiding van de brandkraan lijkt op een regenpijp. Een warm welkom waar je graag eventjes een praatje maakt met de buurvrouw terwijl je op de lift wacht. Net alsof het een klein straatje in een warm vakantieoord is.