Royal Friesland Foods


5 november 2007

Friesland Foods Fresh begonnen

482 x 226 Productie Nijkerk

Op 1 november 2007 is de nieuwe werkmaatschappij Friesland Foods Fresh van start gegaan.

De werkmaatschappij is verantwoordelijk voor de productie, verkoop en marketing van dagverse zuivel in Nederland. De activiteiten zijn afgesplitst van Friesland Foods Western Europe die zich richt op de productie, verkoop en marketing van langhoudbare zuivelproducten en vruchtensappen en vruchtendranken onder merk.

De commerciële en ondersteunende activiteiten op het gebied van dagverse zuivel vinden vanaf 5 november 2007 plaats vanuit Nijkerk. De meeste medewerkers die verhuizen van Ede naar Nijkerk beginnen vandaag op hun nieuwe werkplek in Nijkerk: in de Gildenstraat en - nog tijdelijk - een aantal in de Ambachtsstraat (300 meter verderop).

Medio 2008 wordt ook de productie van dagverse zuivel vanuit Groningen overgeplaatst naar Nijkerk. In Nijkerk wordt 5 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteit en het distributiecentrum.

De organisatiewijziging is een gevolg van de lange termijn strategie Visie 2015. Met name in het dagverse zuivelsegment zijn de activiteiten de laatste jaren verliesgevend. Opbrengstverhoging en kostenverlaging zijn dan ook noodzakelijk om de activiteiten weer op een acceptabel niveau te brengen. Kostenbeheersing wordt mede gerealiseerd door alle dagverse zuivelactiviteiten op één locatie te concentreren, de operationele efficiëntie te verhogen en de overheadkosten te verlagen. De ambitie is en blijft om een aantrekkelijke aanbieder te zijn van hoogwaardige dagverse zuivelproducten onder het merk Friesche Vlag en de huismerken voor derden.