Datum: 5 november 2007

Hillegom Inbrekers op heterdaad aangehouden De politie heeft zaterdag 3 november rond 02.30 uur twee mannen uit Nieuw-Vennep van 16 en 21 jaar aangehouden. De twee werden aangehouden op het dak van een hotel aan de Hoofdstraat. De politie was naar het pand gekomen na een inbraakmelding. In het pand waren diverse goederen klaargezet om meegenomen te worden. De verdachten waren naar het dak gevlucht. Beiden zijn na verhoor en nader onderzoek weer in vrijheid gesteld. Zij zullen moeten voorkomen.

Noordwijkerhout Aanrijding tussen fietsster en auto Vrijdagavond 2 november rond 20.00 uur gebeurde er op de kruising Herenweg met de Dr. Poelslaan een aanrijding tussen een daar fietsende 74 jarige vrouw uit Noordwijkerhout en een auto die bestuurd werd door een 22 jarige man uit Noordwijk. De vrouw raakte daarbij licht gewond en werd met klachten over hoofd, schouder en been werd zij voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde toen de vrouw op de Herenweg linksafsloeg en de achter haar rijdende automobilist daarbij niet voor liet gaan.

Noordwijk Tasjesrovers overmeesterd Door doortastend optreden van enkele medewerkers van een verfwinkel aan de St. Jeroensweg zijn zaterdag 3 november twee 15 jarige tasjesrovers uit Noordwijk en Leiden aangehouden. Rond 15.10 uur deed één van de verdachten een greep naar twee tassen waarmee een 77 jarige vrouw uit Noordwijk liep. De vrouw kwam daarbij ten val. Medewerkers van de verfwinkel zagen het gebeuren, bedachten zich geen moment en renden naar buiten. Net op tijd wisten ze de op een bromfiets wegvluchtende twee in de kladden te grijpen en de vrouw haar tassen terug te geven. De politie nam de verdachten van hen over. Eén van de verdachten heeft bekend eerder ook een I-pod en drie bromfietsen te hebben gestolen. De mogelijke betrokkenheid aan deze misdrijven door de andere verdachte sluit de politie niet uit. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. De verdachten worden dinsdag 6 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Noordwijk Aanhouding voor openbare schennispleging De politie heeft vrijdag 2 november rond 17.00 uur bij een bos aan de Randweg een 45 jarige man uit Lelystad aangehouden. Tegen de man was door een vrouw uit Noordwijk aangifte gedaan dat zij ongewild getuige was van seksuele handelingen van de man. Zij was hem die middag tijdens het wandelen in het bos nagenoeg ongekleed tegengekomen. Op dat moment deed hij aan zelfbevrediging. De politie heeft de man verhoord, heeft een hulpverleningstraject in gang gezet en maakt proces-verbaal op. De man is weer op vrije voeten gesteld.

Katwijk Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging De politie heeft zondag 4 november rond 00.10 uur aan de Tramstraat twee mannen uit Oegstgeest van 22 en 25 jaar aangehouden. De jongste had daar twee portiers van een uitgaansgelegenheid mishandeld. Dit gebeurde bij het verwijderen van hem uit de dansgelegenheid nadat hij daar gevochten had. De oudste probeerde hem buiten te ontzetten en bedreigde een toegesnelde portier van een andere uitgaansgelegenheid met de dood. De politie heeft beiden verhoord en maakt proces-verbaal op. De verdachten zijn weer op vrije voeten gesteld.

Rijnsburg Aanrijding tussen bromfiets en auto Op de kruising Oranjelaan met de Remiselaan gebeurde vrijdagavond 2 november rond 19.55 uur een aanrijding tussen een 18 jarige bromfietser uit Oegstgeest en een 33 jarige automobilist uit Sassenheim. De bromfietser raakte daarbij gewond en werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde omdat de automobilist bij het afslaan de naderende bromfietser niet voor liet gaan.

Rijnsburg Bewoonster ontdekt inbraak Een bewoonster van een woning aan de Duizendschoon ontdekte vrijdagavond 2 november dat er in haar woning werd ingebroken. Zij was boven, hoorde stemmen in haar woning en toen zij naar beneden liep renden er een aantal personen weg. Voor zover kan worden nagegaan is er niets uit de woning gestolen.

Leiden Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar vier woninginbraken die zondag 4 november tussen 13.30 en 23.50 zijn gebeurd. Bij de inbraken zijn diverse goederen gestolen zoals geld, een digitale fotocamera en een flatscreen televisie. Bij de meeste inbraken kwam men binnen via een op de 1e of 2e etage gelegen balkondeur of raam. Daar was men kennelijk naar toe geklommen. Het gaat hier om een woning aan de Legewerfsteeg, een woning aan de Willem de Zwijgerlaan, een woning aan de Drechtstraat en een woning aan de Surinamestraat. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leimuiden Verkeersongeval Zaterdag 3 november om 13.20 uur vond op de kruising N207/Burgemeester Bakhuizenlaan een verkeersongeval plaats. Een 47 jarige motorrijder reed over de N207 in de richting van Alphen aan den Rijn. Bij de kruising sorteerde hij vermoedelijk eerst links voor om de Burgemeester Bakhuizenlaan in te rijden. De motorrijder trok op maar reed rechtdoor. Op dat moment sloeg een tegemoetkomende automobilist linksaf. Een aanrijding tussen de twee was het gevolg. De motorrijder werd overgebracht naar het LUMC waar licht letsel werd geconstateerd. De automobilist, een 52 jarige Leimuidenaar, bleef ongedeerd.

Koudekerk aan den Rijn Poging inbraak Zaterdag 3 november tussen 01.30 en 02.10 uur probeerde een persoon de voordeur van een woning aan de Hondsdijk open te hengelen. De bewoner werd wakker van geluiden en nam poolshoogte. Bij de voordeur zag hij een silhouet en een stok door de brievenbus. De bewoner gaf een schreeuw waarna de persoon zich uit de voeten maakte. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.

Roelofarendsveen Inbraken In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 november is ingebroken in twee woning aan het Rijnland. In beide gevallen wist men de woningen binnen te komen door een raam aan de voorzijde van de woning te forceren. Uit één van de woningen werden onder meer sieraden, een flatscreen televisie en een kluis met documenten gestolen. De gehele woning was doorzocht. Bij de woning ernaast werden de inbrekers betrapt. De bewoner werd omstreeks 04.35 uur wakker van geluiden en zag licht branden op de overloop. De geschrokken bewoner schreeuwde en hoorde waarschijnlijk twee personen de woning uitrennen. Kort daarna reden er twee auto's op hoge snelheid weg. Uit de woning werd niets gestolen. Zaterdag 3 november heeft men bij een bedrijf aan het Noordplein geprobeerd in te breken. Eerst werd de voordeur geforceerd echter het is de inbreker(s) niet gelukt de metalen rolluik ook open te krijgen.

Alphen aan den Rijn Woninginbraken In de avond van vrijdag 2 of de nacht van zaterdag 3 november is ingebroken in een woning aan de Wikkestraat. Men heeft een raam van de woonkamer opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werden een MP3 speler, sieraden en een digitale camera gestolen. Zaterdag 3 november is ingebroken in een woning aan de Kievitstraat. De gehele woning was doorzocht. Er werden sieraden gestolen. Door een keukenraam open te breken werd toegang tot de woning verschaft. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft zondag 4 november twee Alphenaren van 26 en 29 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 45 jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond zaterdag 3 november rond 17.30 uur plaats nabij de pinautomaten van de Postbank. De 45 jarige Alphenaar vatte een opmerking van de 26 jarige verdachte als beledigend op, maar vermoedde dat de man onder invloed was van alcohol. De Alphenaar vroeg een man en een vrouw die kennelijk de verdachte kennen hem mee te nemen. De Alphenaar kreeg van de drie personen hierop klappen in zijn gezicht. De politie werd gewaarschuwd, echter de personen reden na het slaan met de auto weg. Een getuige had het kenteken genoteerd waarna de politie de personen kon achterhalen. De 26 jarige verdachte werd in zijn woning aangehouden. De 29 jarige verdachte melde zich aan het bureau na telefonisch contact. De politie verwacht de vrouw snel aan te houden.

Waddinxveen Politie onderzoekt vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen twee broers op de Pater Jornaweg. Zaterdag 3 november even na 23.30 uur werd gemeld dat de Waddinxveners met elkaar in gevecht waren geraakt na vermoedelijk geluidsoverlast. De mannen van 38 en 43 jaar deden beiden aangiften. De oudere broer zou overlast hebben veroorzaakt. Na een woordenwisseling tussen hen pakte hij een luchtbuks en richtte hij deze naar zijn jongere broer. Volgens zijn verklaring deed hij dit nadat zijn jongere broer met voorwerpen naar hem had gegooid. De politie heeft zowel de buks als een mes inbeslaggenomen.

Bodegraven Diefstal na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Koninginneweg. Dit moet gebeurd zijn zondag 4 november tussen 14.00 en 19.00 uur. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn diverse spullen gestolen zoals een computer, een beeldscherm met boxen, sieraden, geld, een dvd-speler, telefoon en antenneschotel. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Onderzoek naar mishandelingen De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling op maandag 29 oktober om 20.00 uur. Een 53 jarige Gouwenaar liep met zeilzakken over de Goudse Houtsingel net voor het zebrapad toen een man en een vrouw op fietsen vlak bij hem stopten. De man wilde weten wat er in de zakken zat echter de Gouwenaar ging hier niet op in. De fietser probeerde de zakken weg te trekken en sloeg en trapte de Gouwenaar. Er ontstond een worsteling waarbij de Gouwenaar kans zag de man in zijn gezicht te slaan. De Gouwenaar heeft hierna zijn zeilzakken opgepakt en is weggelopen. Hij zag de man en de vrouw wegfietsen over de Breevaartbrug. De politie heeft zaterdag 3 november even voor 18.30 uur een 34 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de Prins Hendrikstraat ontstond een opstootje tussen de verdachte en schoonfamilie. De verdachte zou ook bedreigingen hebben geuit. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda Voor lopen op auto aangehouden De politie heeft zondag 4 november rond 03.00 uur aan de Krugerlaan twee 17 jarige jongens uit Gouda aangehouden. De twee hadden daar over een daar geparkeerde auto gelopen. Daardoor was er schade ontstaan. Een buurtbewoner die dit zag greep in, belde de politie en hield één van de jongens vast. De tweede verdachte werd door hem aangewezen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongens. Zij zijn weer vrij.

Ouderkerk a/d IJssel Insluiping De politie doet onderzoek naar de insluiping in een woning aan de Dekkerstraat. Daar was zondag 4 november kort na middernacht een nog onbekende man binnengeslopen via een niet afgesloten achterdeur. De bewoonster werd wakker van gestommel in haar woning en ontdekte de man. Zij kreeg van hem nog een klap in het gezicht waarna hij vertrok. Er wordt nog niets vermist. Wel had de man op diverse plaatsen zaken overhoop gehaald en liet bij vertrek ook nog enkele spullen achter. ------------------------------------------------einde berichten --------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --