Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 november 2007

Rijbewijs automobilist ingevorderd

Deurningen

Het rijbewijs van een 41-jarige Hengeloer is op maandag 5 november ingevorderd na het rijden onder invloed op de Saterslostraat in Deurningen.

Op maandag 5 november controleerde de politie omstreeks 01.00 uur een automobilist op de Saterslostraat in Deurningen. Toen agenten de bestuurder, een 41-jarige Hengeloer, aanspraken roken zij dat hij alcohol gedronken had. De 41-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,87 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-143520)

Bestuurder rijdt met 2,67 promille

De Lutte

Een 46-jarige automobilist uit Schuttorf (D) is op zondag 4 november aan de Bentheimerstraat in De Lutte aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op zondag 4 november kreeg de politie omstreeks 12.45 uur een melding dat een automobilist slingerend zou rijden op de A1 ter hoogte van de grensovergang bij De Lutte. Op Duits grondgebied van de A1 zou de automobilist meerdere aanrijdingen hebben veroorzaakt. De politie werd ingeschakeld. Op de Bentheimerstraat in de Lutte troffen agenten de automobilist, een 46-jarige man uit Schuttorf (D) aan. Toen de bestuurder werd aangesproken op zijn rijgedrag roken agenten dat de man alcohol genuttigd had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Oldenzaal. Daar blies hij 2,67 promille tijdens de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal voor het rijden onder invloed wordt opgemaakt. De 46-jarige werd vervolgens overgedragen aan de Duitse Politie. Zij onderzoeken de aanrijdingen die hebben plaatsgevonden op het Duitse grondgebied. (07-143389)

Man uit bedreiging richting politie

Almelo

Na een onderzoek heeft de politie op zondag 4 november een 46-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht van het telefonisch uiten van bedreigingen richting de politie.

Op 31 oktober j.l. werd omstreeks 03.30 uur de alarmlijn 112 van de politie gebeld door een anoniem persoon die dreigde meerdere politieauto's in brand te zullen steken. De politie stelde een onderzoek in en hield op zondag 4 november omstreeks 13.00 uur in zijn woning aan de Treubstraat een 46-jarige Almeloër aan. Hij werd zondagavond in verzekering gesteld en in de loop van maandag 5 november afgehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-141353)

Inzittende gewond na aanrijding

Deurningen

Zondag 4 november kwam een 81-jarige automobiliste uit Hengelo op de Deurningerstraat in Deurningen in aanrijding met een 76-jarige automobilist uit Almelo. Een 86-jarige man uit Hengelo, die in één van beide auto's zat, raakte bij deze aanrijding gewond.

Zondagmiddag 4 november werd omstreeks 17.00 uur een aanrijding gemeld tussen twee auto's aan de Deurningerstraat in Deurningen. Een 76-jarige automobilist uit Almelo reed over de Deurningerstraat, komende uit de richting van Weerselo. De man wilde voorrang verlenen aan fietsers die de Deurningerstraat wilden oversteken en remde. Een 81-jarige automobiliste uit Hengelo, die achter de man reed, kon niet meer op tijd remmen. Een aanrijding was het gevolg. Bij de aanrijding raakte een 86-jarige man uit Hengelo, inzittende bij de 81-jarige Hengelose, gewond. De man is met onbekend letstel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-143438)

Politie op zoek naar getuigen overval taxichauffeur

Enschede

Een 58-jarige taxichauffeur uit Enschede is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november gewond geraakt toen hij aan Het Leunenberg in Enschede werd overvallen.

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november werd omstreeks 0.45 uur een overval op een taxichauffeur gemeld aan Het Leunenberg in Enschede. De chauffeur had even daarvoor een melding gekregen om een passagier op te halen aan Het Leunenberg. Vanaf De Kiepe reed de chauffeur Het Leunenberg op. Op Het Leunenberg zag de chauffeur, gezien vanaf Het Lang voor de 2e en 3e flat een groene schaftkeet staan, waar een man naar hem zwaaide.

De chauffeur stopte om te vragen of de man voor de taxi gebeld had. De man bevestigde dit en stapte vervolgens aan de rechterzijde van de taxi in. Toen de chauffeur vroeg waar de man heen wilde, greep de man de chauffeur om de nek. De chauffeur kreeg enkele rake klappen van de man, terwijl deze om geld vroeg. De chauffeur heeft toen zijn portemonnee afgegeven, met daarin geld en enkele papieren.

Toen de man de portemonnee gepakt had, stapte hij uit en rende weg in de richting van het winkelcentrum aan de Wesselernering. De taxichauffeur is achter de man aangereden, maar heeft hem niet meer kunnen vinden.

Het signalement van de man luidt als volgt:
- een man met een Turks uiterlijk
- leeftijd tussen 25 à 30 jaar
- lengte 1.80 à 1.85 meter
- slank tot normaal postuur De man droeg een lange, camelkleurige jas en een beige broek. Tevens droeg de man een muts of petje.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze overval. Mensen die de vermoedelijke dader gezien hebben of weten wie deze man is, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Enschede-Zuid, telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000. (07-143517)

tel: 053-4555588


---- --